Nuorten yleisurheilun SM-kisoista kirkkaita tuliaisia: Nora Kytäjä ja Santtu Heikkinen tuplamitalisteja

Nora Kytäjä nappasi nuorten SM-kisoista kultaa ja hopeaa. Kuva: Timo Reunanen

Viikonloppuna käydyt yleisurheilun nuorten SM-kisat toivat tukun kimaltelevia tuliaisia Lempäälään. LeKi Yleisurheilun urheilijat pokkasivat 14–15-vuotiaiden SM-kisoista Lahdesta ja 16–17-vuotiaiden SM-kisoista Kankaanpäästä kuusi mitalia. Näistä neljä oli kultaisia.

Tuplamestariksi juoksi Kalevan kisoissakin hyvin esiintynyt Santtu Heikkinen. 16–17-vuotiaiden SM-kisoissa Heikkinen porhalsi voittoon niin  1 500 metrillä sekä 2 000 metrin esteissä. Tonnivitosen aika oli  4.08,40, ja kahden tonnin esteissä kello pysähtyi aikaan 6.09,43.

Toinen tuplamitalisti oli Lahdessa kilpaillut Nora Kytäjä. Kytäjä voitti Suomen mestaruuden 2 000 metrillä ja hopeaa 1 500 metrin esteissä. Samoilla matkoilla kuin Heikkinen, mutta esteet olivat eri järjestyksessä. Tonnivitosen esteiden aika Kytäjällä oli 5.09,72 ja pidemmän sileän matkan aika  6.41,80.

Kultaa toi myös korkeushyppääjä Manu Mäenpää. M16-sarjan ykkössija irtosi tuloksella 190. Leevi Lipponen moukaroi pronssia M17-sarjassa tuloksella 56.22 ja Juha Närhi oli samassa kilpailussa viides.

Kaikkiaan viikonlopun aikana LeKi Yleisurheilua edusti 16 urheilijaa nuorten SM-tasolla. Mitalien lisäksi tuliaisiksi tuli kahdeksan pistesijaa.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

SM-hopeaa aitonut Kuusiniemi kertaa finaalia: ”Osumia tuli”

Santeri Kuusiniemi ennätyksellään SM-hopeaa 110 metrin aidoissa!

Nuorten yleisurheilukisoista 15 piirinmestaruutta ja peräti 51 mitalia Lempäälään

Leevi Lipponen moukaroi pronssia. Kuva: Veli-Matti Ranta

Santtu Heikkinen (vas.) toi kaksi kultaa ja Manu Mäenpää yhden. Kuva: Veli-Matti Ranta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?