100-vuotisjuhlissa ei jääty junnaamaan – Lempäälän Kokoomus juhli lauantaina historiaansa, mutta katseet olivat myös eteenpäin

Manttaalitalolle kokoontui lauantaina kokoomusväkeä juhlimaan. Kuva: Taisto Niukkanen

Lempäälän Kokoomus ry täytti 100 vuotta, ja merkkipäivää juhlittiin lauantaina 10. elokuuta Manttaalitalolla.

– Juhlassa ei jääty junnaamaan paikalleen, tiivistää Lempäälän Kokoomus ry:n puheenjohtaja Heikki Hakala tunnelmia lauantailta.

Juhlallisuudet alkoivat kello 17 ja noin kello 20:een mennessä oli ansiomerkit jaettu, puheita pidetty, illallinen syöty, Suvivirsi laulettu ja yhteiskuvia otettu. Hakalan mukaan tarkoituskaan ei ollut jäädä juhlimaan koko illaksi.

– Ohjelma oli lyhyt, mutta tapahtumien täyttämä, hän mainitsee.

Juhlassa luotiin katsauksia menneisiin Hannu Turkkisen, Kari Kantalaisen, Veikko Kuumolan ja Riitta Aspilan puheenvuorojen myötä.

Juhlapuheen pitänyt kansanedustaja Arto Satonen peilasi kokoomuksen alkuperäisiä periaatteita nykypäivään ja kiitteli paikallista kokoomustyötä.

– Takavuosilta muistan kunnallisvaalien ehdokaslistat, jotka ovat Lempäälässä olleet aina pitkät. Muistan piirissä keskustellun, että täysiin listoihin on mahdollisuus vain Tampereella ja Lempäälässä, Satonen kehaisi.

Myös nykypolitiikkaa Arto Satonen ruoti.

– Talouskasvusta, kilpailukyvystä, työllisyydestä ja valtion talouden tasapainosta huolehtiminen ei näytä olevan nykyisen hallituksen politiikassa keskeistä. Hyvin todennäköistä on, että työtä maan hyvinvoinnin eteen kokoomus saa jatkaa tarmokkaasti Rinteen hallituksen jälkeen, Satonen totesi.

Katseet oli luotu vahvasti eteenpäin. Heikki Hakala korosti omassa puheenvuorossaan menneiden aikojen muistelun sijasta tulevaisuutta.

– Menneitä muistellaan aina kaiholla ja todetaan, että kyllä ennen vaan oli paremmin. Se ei ole totta. Menestyksen ja tulevaisuuden avaimet ovat meidän kädessämme. Ja siksi meidän kokoomuksen on jatkettava tekemällä kauaskantoisia päätöksiä tulevaisuuteen ihan samalla tavalla kuin aiemmat jäsenemme on tehneet.

– Haluankin, että karistetaan tänään edellisen sata vuotta meistä pois, laitamme kannet kiinni mapista ja aloitamme tekemään seuraavan sata vuoden päätöksiä, Hakala julisti.

Juhlassa muun muassa muistettiin Lempäälän entistä kunnanjohtaja Olli Viitasaarta ansiomerkillä. Kuva: Taisto Niukkanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?