Myymättömistä yritystonteista tehdään asuintontteja Puusepäntiellä – Kahden ison tien melu täytyy huomioida

Puusenpäntien alueen asemakaava muuttuu, ja alueelle noussee jatkossa asuintaloja. Kuva: Erkki Koivisto

Puusepäntien asemakaava Lempäälässä tulee muuttumaan niin, että jatkossa tontit on tarkoitettu asuinpientalojen tonteiksi. Nykyisessä asemakaavassa Puusepäntien varrella sijaitsevat alueet on tarkoitettu asuin- ja yrityskäyttöön.

Turkkisenpellon asuinalue on noussut viime vuosina täyteen omakoti- ja rivitaloja, mutta Sarvikkaantien vieressä oleva pelto on pysynyt toistaiseksi rakentamattomana. Tonteille ei ole ollut kysyntää, ja asemakaava on tarkoitus päivittää.

– Tontit eivät ole olleet aktiivisessa myynnissä. Joitakin kyselyjä on tullut, mutta ne eivät ole johtaneet kauppoihin, kertoo kiinteistöinsinööri Harri Järvenpää.

Asemakaavamuutoksen yhteydessä on tarkasteltu mahdollisia meluhaittoja, ja niihin on kiinnitetty huomiota uudessa asemakaavasuunnitelmassa. Sarvikkaantien lisäksi melko lähellä kulkee valtatie 3.

– Asumisen kannalta ongelmana on ollut liikenteen melu. Meluntorjuntaa on nyt tutkittu mallinnuksilla, ja on todettu, että jos tontin moottoritien puoleiselle sivulle rakennetaan yhtenäinen, pääosin kaksikerroksinen rakennus, niin rakennusten toiselle puolelle syntyy melulta suojattu piha-alue.

– Ehkä ajatus asumisesta jonkinlaisen pienimuotoisen yritysalueen keskellä ei myöskään ole houkutellut potentiaalisia tontinostajia.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Puusepäntien tontit asumiskäyttöön Lempäälässä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.