Elisabet Kapanen polki jälleen mestaruussijoille – ”Hän on kilpaillut koko kauden aivan maailman kärjessä”, valmentaja-isä hehkuttaa

Elisabet Kapasen kesä on ollut menestyksekäs. Kuva: Mikko Rantanen

Kirkkonummella järjestettiin 17. ja 18. elokuuta maantiepyöräilyn ISM-kilpailut. Lempääläinen Elisabet Kapanen voitti N-12 sarjan tuplamestaruuden aika-ajossa ja maantieajossa.

– Elisabetin kausi on ollut todella menestyksekäs. Hän on kilpaillut koko kauden aivan maailman kärjessä omassa ikäluokassaan ja voittanut kauden aikana kolme suurinta nuorten kansainvälistä etappiajoa ulkomailla, Tanskassa järjestetyt Youth Tour ja Tour de Himmelfart -ajot sekä Ruotsissa järjestetyn U6 Postnord -kisan, kuvaa valmentaja-isä Sergei Kapanen.

– Tämän lisäksi Elisabet menestyi myös maastossa voittamalla oman N-12 sarjansa XCO Suomenmestaruuden ja ajoi sen lisäksi vielä N-14 sarjassa hopealle. Elisabet on tehnyt kesän aikana myös uuden Suomen ennätyksen Helsingin velodromilla oman sarjan 500 metrin matkalla, Kapanen hehkuttaa.

Nuoren pyöräilijälupauksen maantiekausi päättyy kahden viikon kuluttua Kankaanpään etappiajoihin, jonka jälkeen alkaa siirtymäkausi ja valmistautuminen ensi kauteen.
Syksyn ja talven aikana UNIVERSA Cycling Teamia edustava Elisabet Kapanen kilpailee harjoitusmielessä vielä maastossa ja ajaa cyclocross-kilpailuja.

 

Lue myös:

Lempääläinen Elisabet Kapanen valittu vuoden tyttöpyöräilijäksi

 

Elisabet Kapanen voittoputkessa – 10-vuotias pyöräilijälupaus voitti seitsemän SM-mitalia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?