Repe ja Romu kiertävät Vesilahdella syyskuussa

Repe ja Romu saapuvat syyskuussa Vesilahdelle keräämään maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä ja metalliromua. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu kiertävät Vesilahdella 5.–11. syyskuuta. Autot ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua lajitteluun saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet, miten Repellä ja Romulla toimitaan.

 

Viime vuonna kuormureilla oli Vesilahdella kolme keräyspäivää ja 145 asiakasta. Vaarallisia jätteitä kertyi 2,6 tonnia ja metalleja 5,9 tonnia. Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin 69 tonnia vaarallisia jätteitä ja 151 tonnia metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?