Kuntavetoinen sote-valmistelu jatkuu Pirkanmaalla – Sipilän soten suunnittelu tuotti järkälemäiset 5 000 sivua aineistoa. Maakuntahallitus suosittaa paketin hyödyntämistä

Maakuntahallitus päätti maanantaina kuntien pyynnön mukaisesti, että Pirkanmaan liitto toimii hanketoimistona kuntien sote-palveluiden kehittämisen jatkovalmistelussa. Valmistelua koordinoi vuoden lopulle saakka sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala.

Sote uudistusta Pirkanmaalla valmistellut kunnanjohtajien sekä kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajien kokous päätti perjantaina 23.8. pitämässään kokouksessa jatkaa Pirkanmaan kuntien sote-palveluiden kehittämistä.

Ohjausryhmä pyysi perjantaina, että valmistelun hanketoimistona toimisi Pirkanmaan liitto ja että valmistelua koordinoimaan palkattaisiin loppuvuodeksi – kunnes valtion rahoitus selviää – Jaakko Herrala.

Kunnat saavat käyttöönsä Sipilän hallituksen aikaisen, maakunta- ja soteuudistushankkeen valmistelun tuotteena Pirkanmaalla syntyneen järkälemäisen aineiston.

Pirkanmaan liitossa koottu aineisto jakautuu 42 kokonaisuuteen ja käsittää kaikkiaan 5000-sivuisen paketin. Aineisto on laaja ja sisältää erilaisia käsikirjoja ja tausta-aineistoja.

Aineistot jaetaan sähköisesti Pirkanmaan kunnille ja osallistuneille organisaatioille. Maakuntahallitus suosittaa, että kunnat ja sairaanhoitopiiri hyödyntävät keskeisimpiä ehdotuksia omassa sote-kehittämistyössään sekä nykyisen hallitusohjelman mukaisissa hankkeissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?