Tommi Välimaan kiekkoura jatkuu LeKissä – myös muita kovia vahvistuksia tulee seuraan

Kuva: Harri Hedman
Tommi Välimaa ja Sami Laakso rymistelevät tulevallakin kaudella kumppanuksina Lempäälän Kisan kiekkonutussa.

Lempäälän Kisan kakkosdivariin valmistautuva jääkiekkojoukkue sai kiinnitettyä kolme huippunimeä joukkueeseensa, kun konkarihyökkääjä Tommi Välimaa sekä pakki Tuukka Laakso ja hyökkäjä Jesse Hurme sopivat pelavansa tulevan kauden LeKissä.

Päävalmentaja Nils Hagmanin ohella joukkuetta valmentavat Eemeli Parikka ja maalivahdeista vastaava Janne Lakanen.

Jo vuosien ajan lempääläisseuran nuttua kantanut, Kuljussa asuva Välimaa, on kakkosen tasolle huikea vahvistus. Aina sata lasissa pelaava voimahyökkääjä sai kipinän jatkolle, kun siviilipuolen asiat saatiin sovittua.

– Työasioiden järjestyminen oli iso palanen peliuran jatkoa ajatelleen. Myös perhejutut vievät oman siivunsa ajasta, joten kakkosdivarin hiukan leppoisampi treenausmäärä sopii hyvin. Ensi viikolla paluu jäälle tapahtuu, 277 Liiga-peliä ja 356 Mestis-peliä pelannut 35-vuotias Välimaa kommentoi.

Välimaan uralle mahtuvat kasvattiseura Kangasalan Eaglesin jälkeen Ilves, KooVee, FPS, Kärpät ja LeKin Mestis-joukkue. Viime kaudella Välimaa iski Mestiksen runkosarjassa 41 peliin 28 tehopistettä.

– Pärjäämistä totta kai lähdetään kakkosdivarista hakemaan, mutta monella sakilla on kovia ja kokeneita pelimiehiä. Ei sarjasta mikään rallattelu-juttu meille tule, arvioi kesällä kuntoaan Hääkiven beach volley -kentillä ahkerasti ylläpitänyt Välimaa.

Tuukka Laakso on lempääläisille tuttu kausilta 2016–18, jollon hän pelasi Mestistä Hakkarissa LeKin joukkueessa. 24-vuotias voimapesä on tunnettu mainiona oman pään luutijana. 25-vuotias Tappara-kasvatti Jesse Hurme on pelannut viime kaudet pääosin Suomi-sarjan tasolla, mutta piipahti viime sesongilla KooVeen Mestis-sakissakin. Parhaalla Suomi-sarja -kaudellaan hän iski Kotkan Titaaneille yli piste/ottelu-tahdilla tehomerkintöjä, joten kakkosdivariin häneltä odotetaan isoja tehoja.

Eemeli Parikka on valmennusurallaan ollut muun muassa Jokipoikien organisaatiossa ja on pitkän linjan ammattivalmentaja, joka on käynyt myös Unkarissa harjoittamassa valmennusammattiaan. Janne Lakasen juuret ovat Lempäälässä ja viimeksi hänen palveluksiaan ovat hyödyntäneet Nokian Pyryn maalivahdit useamman kauden ajan.

– Nyt on valmennusstaffi koossa ja pelaajistokin muotoutuu kaiken aikaa. Hyvältä näyttää, ensi viikolla on jo ensimmäiset harkkapelit luvassa, tiedottaa päävalmentaja Nils Hagman.

Alustavasti on sovittu, että LeKi pelaa harjoitusotteluita Hakkarissa 4., 8. ja 14. syyskuuta.

 

Lue myös:

Sami Laakso pyörsi lopetuspäätäksensä ja auttaa LeKiä uuteen nousuun

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.