Ex-Risto Räppääjä Samuel Shipway räppää nyt omasta elämästään – ”Mielenterveys on minulla vahva teema”. Moni samaistuu ahdistukseen ja ulkonäköpaineisiin

Samuel Shipwayn tuoretta musiikkia voi kuunnella perjantaista lähtien striimingpalveluista ja lauantaina livenä Lempäälässä.

Suuren yleisön tietoisuuteen Risto Räppääjä-elokuvista tullut Samuel Shipway on ryhtynyt räppääjäksi. Miten siinä näin kävi?

– Olen aina tykännyt musiikista ja se on se juttu, mitä nyt teen pääsääntöisesti ja mistä toivon itselleni ammattia joku päivä.

Minkälaista musiikkia teet?

– Koen, ettei musiikkiani voi luokitella yhteen lokeroon. Se on hiphoppia, mutta siinä on vaikutteita kaikesta musiikista, mitä kuuntelen. Tykkään kuunnella monenlaista musiikkia popista rokkiin ja elektroniseen tanssimusiikkiin. Haluan tehdä musiikkia, mikä minun mielestäni kuulostaa hyvältä.

Sanat ovat keskeinen osa räp-musiikkia. Mistä sanoituksesi kertovat?

– Ne pyörivät suurelta osin oman elämän ympärillä. Ammennan asioista, jotka ovat minulle ajankohtaisia. Esimerkiksi Moottoritie kertoo autolla ajamisesta, ja olen parhaillaan autokoulussa.

– Mielenterveys on myös vahva teema. Moni pystyy samaistumaan kappaleisiin, joissa kerrotaan ahdistuksesta ja omaan ulkonäköön liittyvästä epävarmuudesta. Minulla on Touretten syndrooma, josta sain virallisen diagnoosin 2018. Oireita on ollut kymmenvuotiaasta lähtien. Luin itse aiheesta ja epäilin sairastavani sitä. Oli helpottavaa kuulla diagnoosi.

Miten sairaus vaikuttaa arkeesi?

– Minulla on parempia ja heikompia hetkiä. Minulla sairaus ilmenee enemmän motorisena.  Joskus oireita ei ole lainkaan ja välillä olen joutunut olemaan sairaslomalla enkä ole voinut mennä kouluun. Nyt käyn Tampereella aikuislukiota Sammon keskuslukiossa.

Kuinka kappaleidesi sanoitukset syntyvät?

– Kirjoitan joka päivä. Koko ajan syntyy lyriikkaa. Joskus voi tulla valmis teksti, joskus pari linea.

Sinulta ilmestyy ep perjantaina. Keitä muita on ollut mukana sen teossa?

– Valente Villaneuva ja Jarno Alho ovat miksanneet ja masteroineet kappaleita. Sanoittaminen ja esittäminen ovat minun vahvoja alueitani. Suurimman osan musiikista teen kotona keyboardilla.

Milloin sinut nähdään keikalla?

– Ensi lauantaina esiinnyn ikärajattomalla keikalla Piippo-keskuksessa klo 19 jälkeen. Mukana on hyvä kaveri DJ Juuso. Luvassa on kymmenen oma kappaletta ja yllätyscoveri. Tapahtuman jälkeen ovat vuorossa 18-vuotissynttäribileet. Synttärit ovat 16. päivä.

– Keikkamyyjä aloittaa hommat ja toivon, että pääsen keikkailemaan mahdollisimman paljon. Olen aina halunnut tehdä keikan Lempäälässä ja nyt se unelma toteutuu.

Samuel Shipway keikalla Piippo-keskuksessa lauantaina klo 19.00. Samulin ep on kuunneltavissa striimingpalveluista perjantaista lähtien.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.