Yleisurheilun Seuracupin voitto Lempäälään – Erin Lönnqvistin aitakisavoittoa seurasi onnistumiskierre

Seuracupin finaali Imatralla päättyi iloisiin Lempäälän Kisa Yleisurheilun mestaruusjuhliin. Kuva: Saija Salovaara

Valtakunnallisen Seuracupin finaalikilpailu Imatralla päättyi iloisiin Lempäälän Kisa Yleisurheilun mestaruusjuhliin. Tunnelma oli korkealla, kun kultamitalit ripustettiin kaulaan ja joukkueen kapteeni Leevi Lipponen nosti voittopokaalin ilmaan.

Seuracupin B-sarjan jännittävä finaali oli kärkijoukkueiden osalta tasainen, mutta LeKi ei kärkipaikan otettuaan siitä enää luopunut. Finaalissa toiseksi sijoittui Savonlinnan Riento ja kolmanneksi Naantalin Löyly.

Yleisurheilun Seuracup uudistui tulevalle kilpailukaudelle. Suurimmat uudistukset koskivat sarjajakoja. LeKi Yleisurheilu kilpaili B-sarjassa, jossa olivat mukana 10 000–35 000 asukkaan paikkakunnilla toimivat seurat. Uudistuksen myötä sarjaan tuli useita uusia isoja seuroja, kuten IF Raseborg, Savonlinnan Riento, Riihimäen Kisko ja Imatran Urheilijat. Tuttuina LeKin kilpakumppaneina jatkoivat Raision Kuula ja Naantalin Löyly.

LeKi Yleisurheilun nuoret venyivät finaalissa koko joukkueen voimin ennätystasolle. Kaikkiaan henkilökohtaisia finaalilajeja oli 31, joissa peräti 22 lajissa syntyi lekiläisedustajan oma ennätys. Kun kaikki muutkin suoriutuivat lähelle ennätyksiään, niin lopputulos oli paras mahdollinen. Lajivoittoja tuli Lempäälään peräti yhdeksän. Finaalin luonne on kuitenkin sellainen, että kaikkia tarvitaan, sillä jokainen urheilija, sijoitus ja piste on yhtä tärkeä.

– Tätä on joukkueurheilu parhaimmillaan! Ei voi muuta kuin jälleen kerran kiittää nuoria urheilijoitamme uskomattomista suorituksista, iloitsi joukkueenjohtaja Timo Reunanen.

– Lähdimme finaaliin haastajana alkukilpailujen neljänneltä sijalta ja vastassa oli uusia, todella kovia ja isoja seuroja. Kun ensimmäisessä ratalajissa Erin Lönnqvist irtosi telineistä ja tykitti vastustamattoman aitakisavoiton, niin tuli mieleen, että tästä voi tulla juhlapäivä. Näin kävi, kun positiivinen onnistumisen kierre tarttui koko joukkueeseen.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu on Seuracupin kestomenestyjä. Aikaisemman sarjajaon mukaisessa Giga-sarjassa seura saavutti vuosina 2011-18 kaikkiaan kuusi voittoa ja kaksi kakkosijaa.

LeKi Yleisurheilun voittajajoukkue 2019 Imatralla: Saana Ahti, Ella Ala-Lahti, Toivo Eleinen, Ella Noora Haapalehto, Santtu Heikkinen, Aarne Kalela, Kiira Kilpinen, Pinja Kukko, Akseli Kuusjärvi, Eelis Kuusjärvi, Viljami Kuusjärvi, Nora Kytäjä, Kristiina Laitinen, Saku Lehtonen, Leevi Lampén, Leevi Lipponen, Otso Luodeslampi, Erin Lönnqvist, Manu Mäenpää, Jenna Mäkynen, Nella Mäkynen, Iina Niemelä, Miika Niemelä, Niia Niemelä, Aapo Närhi, Juha Närhi, Tuomas Närhi, Helmi Rajamäki, Eero Ranta, Emma Ranta, Veera Rantala, Eemeli Riikonen, Jesse Salo, Nanna Salovaara, Anni Tiensuu, Venla Vaittinen, Ainu Verho ja Aada Viskari.

 

 

Lue myös:

Nuorten yleisurheilun SM-kisoista kirkkaita tuliaisia: Nora Kytäjä ja Santtu Heikkinen tuplamitalisteja

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.