Kirkkoneuvoston päätettäväksi 3,2 miljoonan euron Sääksjärven seurakuntatalon rakentaminen

Sääksjärven vanha seurakuntatalo purettiin viime vuoden lopulla. Kirkkoneuvosto päättää 10. syyskuuta uuden seurakuntatalon kustannusarviosta.

Kirkkoneuvosto kokoontuu syyskuun kokoukseensa 10. syyskuuta. Kokous on Sääksjärven seurakuntatalon rakentamisen kannalta tärkeä, sillä neuvosto päättää Sääksjärven seurakuntatalon kustannusarvion hyväksymisestä ja toimista, jotka tähtäävät rakennusluvan ja talon rakentajan hankkimiseen.

Sääksjärven uuden 550 neliömetrin suuruisen seurakuntatalon kustannusarvio on 3 200300 euroa. Hinta sisältää arvonlisäveron osuuden mutta ei kalustusta.

Kokouksessaan kirkkoneuvosto päättää myös valtakirjan myöntämisestä seurakuntatalon pääsuunnittelijalle ja arkkitehdille Jouni Kulmalalle rakennusluvan hankkimista varten.

 

Syyskuun kokouksessaan kirkkoneuvosto päättää seurakunnan hallinnon kehittämisen seuraavista askeleista, strategia- ja hallintotyöryhmien perustamisesta.

Strategiatyöryhmän tavoitteena on laatia seurakunnalle uusi strategia vuosille 2021–2026. Suunnitelmien mukaan sen on määrä valmistua ensi vuoden keväänä. Kokouksessaan neuvosto valitsee myös strategian valmisteluryhmään luottamushenkilöjäsenet. Hallintotyöryhmässä taas pohditaan kirkkoneuvoston apuna olevan taloudellisen jaoston tulevaisuutta sekä yleisemmin seurakunnan sisäistä hallintorakennetta ja toimintatapaa.

Hallinnon kehittämiseen liittyy myös aloite, joka tähtää työntekijöiden edustuksen saamiseen kirkkovaltuuston ja taloudellisen jaoston kokoukseen. Aloitteen tekijät ovat työsuojeluvaltuutettu ja kaksi luottamushenkilöä. He ehdottavat kirkkoneuvoston toimintaan muutosta niin, että seurakunnan eri toimintalohkoista vastaavilla johtavilla viranhaltijoilla olisi läsnäolo-oikeus kirkkoneuvoston kokouksissa.

 

Kirkkoneuvosto käsittelee myös kahta luottamushenkilön aloitetta. Toinen koskee sateenkaarimessun järjestämistä Lempäälässä ja toinen Lempoisten seurakuntatalon toimistotilojen saneerausta ikäihmisiä ja vammaisia palveleviksi toimitiloiksi.

Kirkkoneuvosto käsittelee myös uuden määräaikaisen kanttorin sivutoimilupahakemuksen.

 

Teksti: Marita Miettinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.