Kommentti: Mailerit kesän yu-säväyttäjinä

Yleisurheilukesää mallia 2019 voi pitää lempääläisittäin hyvänä, jopa viittä vaille erinomaisena, kun peilataan varttuneempien atleettien edesottamuksia.

LeKi-YU:n kiintotähdillä pikamenijä Santeri Kuusiniemellä ja korkeushyppääjä Manu Mustosella oli haastava kisakausi, kuten oli kestävyysjuoksijoilla Klaara Leponiemellä ja Leevi Kerosellakin.

Kuusiniemi teki comebackin kisakentille mykoplasman takia ohimenneen edellissuven jälkeen ja nappasi upean hopeamitalin Kalevan kisojen pika-aidoissa. Se oli Santerin kauden suurin väläys, muuten kausi meni tuskaillessa jalkaongelmien kanssa, etenkin Ruotsi-maaottelupaikan ohimeno sapetti kuljulaisurheilijaa.

Mustonen otti neljän (!) urheilijan kisassa kultaa alle 23-vuotisten SM-kisojen korkeudesta, mutta koko kauden tulostaso jäi tekniikkaongelmien takia edelliskesää heikommaksi. Leponiemi puolestaan klaarasi paikan nuorten EM-joukkueeseen kymppitonnille, mutta jalkavaiva pilasi sen kisan ja koko loppukauden. Keronen puolestaan kärsi hengitystieongelmista koko sesongin, eikä päässyt kuntonsa edellyttämälle tasolle kuin väläyksin.

Ilopillerit olivat nuoret mailerit Aleksi Kivelä ja Santtu Heikkinen, jotka nousivat aivan uudelle tasolle tänä kesänä. Ennätykset ropisivat molemmilla sekuntikaupalla, hyppäys karkeasti ilmaisten maakuntatasolta kansallisen kärken tuntumaan oli molemmille selviö. Kun juoksija Joona Soinnun kehityskäyrä sojotti myös suoraviivaisesti ylös, ei ollut ihme, että kyseinen trio juhli SM-viestien suvereenia kultaa.

Mainitun kuusikon ohella LeKi-YU:lla on kasvussa muitakin edustusurheilijoita. Sinivalkoinen maajoukkuenuttu sujahtaa varmuudella jatkossa useiden lempääläisten ylle.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.