Sähkölandia Oy vaati Vesilahden kunnalta 40 000 euron korvausta Kirjastolan kaupasta – Yrityksen mukaan rakennuksen kunto on merkittävästi huonompi kuin kuntotarkastuksessa on raportoitu

Vesilahden vanha kirjastorakennus myytiin tarjouskaupalla Sähkölandialle hintaan 105 500 euroa. Yritys vaati jälkikäteen 40 000 euron korvausta vedoten rakennuksen raportoitua huonompaan kuntoon. Kuva: Erkki Koivisto

Sähkölandia Oy osti maaliskuussa Vesilahden kunnalta Kirjastolan 105 500 euron kauppahintaan. Kaupan solmimisen lähtökohtana oli, että yritys ottaa rakennuksen yritystoimintansa käyttöön. Heinäkuussa yrityksen edustaja kuitenkin ilmoitti, että rakennus on merkittävästi huonompi kuin kuntokartoitusraportissa tai kauppakirjassa todettiin.

Yritys ilmoitti vaativansa 40 000 euron korvausta kaupasta. Vaatimuksen perusteena oli nimenomaan rakennuksen raportoitua huonompi kunto.

Kunta teetti tämän jälkeen kiinteistöön vielä uuden rakenneselvitysraportin, joka valmistui 20. elokuuta. Kaiken asiasta selvitetyn jälkeen kunta kiisti Sähkölandian virheväittämät monelta osin. Kunnan mukaan ostaja on ollut tietoinen vaurioista ja siitä, ettei vaurioiden rakenteille mahdollisesti aiheuttamista vahingoista ole selvitystä.

Vesilahden kunnanhallituksen käsittelemän päätösesityksen mukaan asian kokonaisvaltaiseksi ratkaisemiseksi ja mahdollisten asiaan liittyvien selvitys- ja muiden kulujen välttämiseksi kunnan on kuitenkin tarkoituksenmukaista tehdä asiasta sovintosopimus.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä sopimuksen, jolla kunta maksaa yritykselle kertakaikkisena hinnanalennuksena 39 600 euroa.  Sopimuksen voimaantulon ehtona on se, että yritys ilmoittaa Vesilahden uudeksi osoitteekseen kaupparekisterin osoitteen muutoksella sekä kirjaa yhtiöjärjestykseensä kotipaikakseen Vesilahden.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.