Hissiremontin voi tehdä näinkin: Majaushovissa portaat ja hissit tuodaan katon kautta

Reikä katossa. Harakkalantie 1:een Majaushoviin tehdään molempiin rappuihin julkisivuremontin yhteydessä hissit, ja sitä varten vanhat portaat poistetaan nostamalla ne katon kautta pois. Uudet portaat ja hissit tulevat samaa kautta tilalle. Kuva: Jarmo Heinonen

Harakkalantie 1:n pihassa seisoo suuri nosturi, ja Lempäälän Vuokrakodeilla on alkamassa erikoinen asennustyö. Kiinteistöosakeyhtiö Majaushoviin tehdään tiistain 10. syyskuuta ja torstain 12. syyskuuta aikana portaiden vaihto katon kautta. Vanhat kierreportaat nostetaan kattoon tehdyn aukon kautta pois ja samaa kautta tuodaan tilalle uudet portaikot ja hissit.

– Vanha porraskuilu hyödynnetään ja tilalle tulee uusi porras sekä hissitorni, kertoo rakennuttajapäällikkö Jarmo Heinonen Sitowise Oy:stä.

– Tällainen toimintatapa ei ole kovin yleinen. Yleensä hissi rakennetaan vanhaan porraskuiluun ja portaat tehdään rakennuksen ulkopuoliseen ulokkeeseen, mutta tässä kohteessa se ei ollut rakenteellisesti mahdollista, Heinonen selvittää.

Työt on tarkoitus saada valmiiksi 1A- ja 1B -rapussa päivän aikana, jotta remontista aiheutuisi asukkaille mahdollisimman vähän haittaa.

Hissitöihin on haettu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta hissiavustusta. Lempäälän Vuokrakotien toimitusjohtaja Johanna Heikkilä muistuttaa muillekin taloyhtiöille, että valtio avustaa 45 prosentilla hissinrakentamista.

– Teimme esteettömyyskartoituksen ja kuulimme asiassa Lempäälän vammaisneuvostoa. Vanhat kierreportaat olivat iäkkäille tai lastenrattaiden kanssa liikkuville asukkaille hankalat. Tällä remontilla kiinteistö saadaan esteettömäksi, ja se palvelee kaikkia asukkaita, Heikkilä toteaa.

Majaushovissa on huhtikuusta lähtien ollut käynnissä myös julkisivuremontti, jonka yhteydessä muun muassa vanhat parvekkeet purettiin.

– Kaikki rungosta ulospäin on laitettu uusiksi. Julkisivueristeet purettiin ja tilalle tulee uusi energiatehokkaampi lämpörappaus, Heinonen selvittää.

– Talohan ei ole ollut mikään kaunistus, 70-luvun elementtitalo kun on. Mitään rakenteellista vikaa siinä ei ole, vaan remonteilla haluamme parantaa asukkaiden asumisviihtyvyyttä ja esteettömyyttä. Talo on kuitenkin hyvällä paikalla Tampereentien varressa hyvien kulkuyhteyksien ja keskustan palveluiden lähellä, joten remonttiin kannatti panostaa, Heikkilä sanoo.

Julkisivuremontin on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna Majaushovissa käynnistyy piharemontti.

 

– Esteettömyyden huomioiminen on tätä päivä, sanoo Johanna Heikkilä Lempäälän Vuokrakodeilta. Vieressä rakennuttajapäällikkö Jarmo Heinonen Sitowise Oy:stä. Kuva: Katariina Rannaste

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.