Valtatie 3:n parantaminen alulle välillä Lempäälä-Pirkkala

Havainnekuvasta näkyy suunnittelukohteen sijoittuminen. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus tiistaina 17. syyskuuta kello 18–20 Lempäälässä Sääksjärven koululla, osoitteessa Tampereentie 422. Lisäksi hankkeeseen voi tutustua osoitteessa https://arcg.is/1qDLvX.

 

Valtatie 3:n parantaminen välillä Lempäälä-Pirkkala -hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely käynnistyy.

Valtatien 3 parantamista välillä Lempäälä-Pirkkala suunnitellaan Pirkanmaan ELY-keskuksessa liikenne- ja infrastruktuurihankkeena. Siihen sisältyy valtatie 3:n uusi yhteys ja/tai nykyisen moottoritien parantaminen välillä Lempäälä–Pirkkala sekä Tampereen kaupunkiseudun 2-kehä (maantie 309) välillä Tampere-Pirkkalan lentoasema–Sääksjärven eritasoliittymä. Valtatie 3 ja 2-kehän uudet suunniteltavat linjaukset sijoittuvat Lempäälän ja Pirkkalan kuntien alueelle.

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä 18. lokakuuta asti Pirkanmaan ELY-keskukseen. Arviointiohjelma on nähtävillä 11.9.–18.10. seuraavissa paikoissa Lempäälän kunnan palvelupisteessä osoitteessa Tampereentie 8 sekä Sääksjärven kirjasto, osoitteessa Pitkäahteentie 1.

 

Hankkeessa arvioidaan useita vaihtoehtoja. Vaihtoehto 0+ tarkoittaa, että nykyiselle nelikaistaisiselle moottoritielle tehdään pieniä parantamistoimenpiteitä.

Vaihtoehto 1.:ssä toteutetaan nelikaistainen uusi valtatielinjaus välillä Lempäälän Puskiaisten eritasoliittymä-Pirkkalan eritasoliittymä. Nykyiselle valtatielle rakennetaan kolmannet kaistat Lempäälän Kuljun ja Puskiaisten välille ja sekoittumiskaistat Lakalaivan ja Pirkkalan eritasoliittymien välille.

Vaihtoehto 2.:ssa parannetaan nykyistä valtatie 3:a välillä Kuljun eritasoliittymä-Tampere-Pirkkalan eritasoliittymä. Kuljun ja Särkijärven eritasoliittymien välille rakennetaan kolmannet kaistat.

Vaihtoehdoissa 1. ja 2. on mukana Tampereen kaupunkiseudun 2-kehätien (mt. 309) linjaus. Vaihtoehto A sijaitsee Pulkajärven Natura-alueen eteläpuolella ja vaihtoehto B pohjoispuolella.

Vaihtoehto 0 merkitsee sitä, että valtatie 3 säilyy nykyisellään.

 

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus tiistaina 17. syyskuuta kello 18–20 Lempäälässä Sääksjärven koululla, osoitteessa Tampereentie 422. Lisäksi hankkeeseen voi tutustua osoitteessa https://arcg.is/1qDLvX.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?