Erillisiä sateenkaarimessuja ei järjestetä Lempäälässä – ”Seurakunnassa on tilaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville”

Kirkkoneuvosto keskusteli kokouksessaan tiistaina 10. syyskuuta sateenkaarimessujen järjestämisestä. Maria Päivänen teki alkuvuodesta asiasta valtuustoaloitteen. Kirkkoneuvosto päätti, ettei erillisiä sateenkaarimessuja järjestetä. Päätöstä perustellaan siten, että sateenkaariväki halutaan ottaa avoimesti mukaan toimintaan.

– Seurakunta kutsuu hengelliseen yhteyteensä kaikkia ihmisiä. Seurakunnassa on tilaa perheille, yksineläville, eronneille ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Kaikkiin ihmisiin halutaan suhtautua avoimesti ja kohdella heitä kunnioittavasti. Erillisiä sateenkaarimessuja ei päätetty järjestää, vaan seurakunta haluaa tehdä työtä sen eteen, että jokainen voisi kokea olevansa tervetullut kaikille avoimeen toimintaan vailla rajoituksia tai raja-aitoja. Kirkon aarre, evankeliumi, kuuluu kaikille ihmisille. Seurakunta haluaa pitää ydinsanomaa kirkkaalla ja raikkaalla tavalla esillä ja kutsua kaikkia ihmisiä seurakunnan yhteyteen, päätösperusteluissa todetaan.

Teksti: Marita Miettinen

Lue myös:

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja jumalanpalveluksia myös Lempäälään? – aloitteen laatija: ”Tärkeää, että keskustelu asiasta tulee käytyä”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?