Luxury Collection myy tänä vuonna 40 Ferraria – ”Myynti on tuplattu joka vuosi”. Uusi neljän hengen perhemalli sopii myös talviautoiluun

– Uusien Ferrarien hintaan sisältyy seitsemän vuoden huollot, kertoo Miika Toivonen Luxury Collectionista. Ferrarit huolletaan Lempäälässä.

Lempäälässä kaksi ja puoli vuotta toiminut Luxury Collection Automobiles on saanut tyylikkään liikkeensä katolle virallisen Ferrari-kyltin.

– Olemme nyt virallisesti Ferrarin pohjoisin toimipiste maailmassa, kertoo Miika Toivonen Luxury Collectionista.

Liikkeellä menee hyvin. Ferrarin myynti on Lempäälässä ollut vahvasti nousujohteista.

– Kauppa on tuplaantunut joka vuosi. 2015 myytiin 2 autoa, 2016 meni 5, 2017 myytiin 10 ja viime vuonna 20 Ferraria. Tänä vuonna on jo kätelty 40 uuden tilausta ja käytetyt päälle.

Toivonen arvioi myynnin pysyvän hyvällä tasolla myös ensi vuonna.

– Tänä vuonna on julkistettu neljä uutta mallia ja yksi on vielä tulematta. Jos tehdas pystyy ensi vuonna tekemään samalla lailla uusia malleja, niin kyllä niitä ainakin sen neljäkymmentä menee.

Ferrarin kuluvan vuoden sensaatio on ollut SF90 Stradale, jossa on bensiinillä toimiva turboahdettu V8-moottori sekä kolme sähkömoottoria. Moottorit tuottavat yhteensä tuhannen hevosvoiman tehon, mikä tekee mallista Ferrarin nopeimman katuauton ikinä.

Autolla on hintaa 356 000 euroa plus verot. Koska auto on hybridi, ovat verot tavanomaista pienemmät.

Aivan toinen malli on taas  nelipaikkainen GTC4 Lusso. Mallista on kaksi versiota: V12-koneella varustettu neliveto ja takavetoinen V8-turbo.

– Lusso on tilava ja esimerkiksi 190-senttinen kaveri mahtuu mukavasti takapenkille. Kokonaan lasinen panoramakatto tuo vielä lisää tilan tuntua. Takaluukkuun mahtuu hyvin neljä matkalaukkua, Toivonen kuvailee.

GTC4 Lusso sopii hyvin perheautoksi ja ominaisuuksiensa puolesta ympärivuotiseen käyttöön.

– Meillä on useampia asiakkaita, jotka ajavat tällä mallilla ympäri vuoden.

Molemmissa versioissa on yli 600 hevosvoimaa, joten ohittaminen käy sujuvasti.

– Autossa on erittäin hyvä ajonvakautusjärjestelmä, ja sillä uskaltaa liukkaallakin kelillä painaa kaasua, koska auto ei lähde käsistä. Nyky-Ferrarit ovat yhtä helppoja ajaa kuin tavalliset perheautot.

Kuten myyntiluvut kertovat, entistä laajempi joukko suomalaisia on innostunut hankkimaan hienon urheiluauton.

Moni on Toivosen mukaan saanut kimmokkeen hankintaan matkustellessaan eri puolilla Eurooppaa, missä urheiluautoja näkee paljon enemmän kuin Suomessa.

– Nyt ihmiset ovat täälläkin alkaneet enemmän nauttia elämästä ja toteuttaa haaveensa. On yrittäjiä, jotka ovat koko ikänsä tehneet kovaa työtä ja palkitsevat nyt itsensä ostamalla auton, joka oli heillä lapsena seinäjulisteena.

Urheiluautolla ajamisesta on tullut myös sosiaalisesti hyväksyttyä.

– Ennen siihen suhtauduttiin kielteisesti, nyt näytetään peukkua. On hyväksyttyä ajaa hienolla autolla.

Ferrareita myydään ympäri Suomea, ja niitä menee niin pieniin kuin suurempiin kaupunkeihin. Laajasta kysynnästä kertoo hyvin se, että pääkaupunkiseudulle menee vain joka kuudes Ferrari.

– Maakunnista Pirkanmaa taitaa olla Suomen Ferrari-voittoisin maakunta. Täällä on ilmassa superautohypeä, Toivonen sanoo.

Lempäälä on Miika Toivosen mukaan ollut Luxury Collection Automobiles-liikkeelle hyvä valinta.

– Olemme 8 miljoonan auton liikennevirran äärellä ja vieressä on Ideapark. Lempäälä on lisäksi erittäin yrittäjäystävällinen kunta ja helppo paikka toimia.

Luxury Collection myy myös Maseratia, Lamborghinia, Bentleyta, McLarenia ja Aston Martinia sekä uudehkoja premium-segmentin autoja. Myös näiden kaikkien merkkien huollot onnistuvat Lempäälän toimipisteessä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?