Rullasuksihiihtoa sprinttinä Ideaparkilla

LeKin naishiihtäjiä Vuokatissa. Eeva Nurmi (vas.), Heta Jalonen, Oona Kettunen ja Leena Nurmi. Heistä Leena Nurmi tulee haastamaan virallisia maajoukkuehiihtäjiä rullasprintteihin Ideaparkissa. Kuva: Tino Tiilikainen

Ideaparkin pohjoispäädyn eli A-päädyn pysäköintialueella nähdään lauantaina 5. lokakuuta puolipäiviltä tasokasta ja vauhdikasta rullasuksihiihtoa. 800 metrin mutkaista kilparataa kiitää rullasuksisprinttikisan merkeissä 24 maajoukkuetasoista hiihtäjää kärkiniminä Krista Pärmäkoski ja Risto-Matti Hakola.

Sprintissä kilpailee mm. Lempäälän Kisan Leena Nurmi, joka voitti Suomenmestaruuden sprintissä pari vuotta sitten perinteisellä tyylillä.

Hiihtokilpailu on osa Vuokatin esittäytymisestä Ideaparkissa. Kisatapahtuman järjestävät Vuokatin matkailukeskus ja Vuokatin urheiluopisto. LeKi hiihto hoitelee liikennettä eli hiihtäjien turvallisuutta sekä myy asiaan kuuluvaa kisamakkaraa.

Normaalin sprinttikaavion mukaan vedettävän kilpailun alkuerät alkavat kello 12 ja finaalit ovat kello 14. Jo kello 11 esitellään kauppakeskuksen keskusaukiolla hiihtäjät.

Hiihtäjien tuoreita kuulumisiakin kuullaan. Äänessä on hiihtotapahtumia pitkin maata kuuluttava vesilahtelaissyntyinen Aki Pajunoja, joka oli SM-tason kilpahiihtäjä.

 

 

Suomen cup-viestit alkavat Vuokatissa jo 3. marraskuuta. Kova aharjoituskautta viettävällä LeKillä on mukana vähintään yksi naisjoukkue, saattaa olla kaksikin, jos kaikki hiihtäjät ovat terveinä

– LeKiin tuli täksi kaudeksi Jämin Jänteestä uusi hiihtäjä Heta Jalonen, sanoo LeKin hiihtoaktiivi Esa Virtanen.

Rovaniemellä opiskelunsa aloittanut Sanni Alatalo viime talven Suomenmestarina keskittyy Ounasvaaran hiihtomaisemissa.

 

Lempäälän tykkilumilatu 2019 etenee nyt niin, että kunta on lähettänyt tykkilumen levittämisestä tarjouskyselyt eli kunta kilpailuttaa lumen levityksen.

– Minä olen tekemässä Ideasport Oy:n tarjousta kunnalle. Tarjoukset on jätettävä noin parin viikon sisällä ja päätös tulee siitä viimeistään viiden arkipäivän päästä, Idea-Sportin toimitusjohtajana toimiva Virtanen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?