Harri Henttiselle Eskon puumerkki – ”KirkkoHarri tuo Vesilahden seurakuntaan väriä ja liikettä rautarohkealla otteellaan”

Vesilahden kunta huomioi maanantaina 14. lokakuuta Harri Henttistä. Kuvassa mukana kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen (vas.), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mervi Lumia ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Uusi-Erkkilä.

Aleksis Kiven Seura on myöntänyt Eskon puumerkki -tunnustuspalkinnon Vesilahden kirkkoherra Harri Henttiselle.

Eskon puumerkki -tunnustus luovutettiin Henttiselle torstaina 10. lokakuuta Nurmijärvellä järjestetetyssä Aleksis Kiven päivän tapahtumassa.

– Kirkko-Harri lempinimellä tunnettu Henttinen tuo Vesilahden seurakuntaan väriä ja liikettä rautarohkealla otteellaan, Aleksis Kiven Seuran johtokunta perusteli valintaansa.

Valintaperusteissa tuotiin esille myös, että ”Harri Henttinen tunnetaan kirkkoherrana, joka johtaa liikunnallisella esimerkillään seurakuntalaisia huolehtimaan sekä sielustaan että ruumiistaan. Hän on Vesilahden seurakunnan kirkkoherrana toimimisen ohessa vetänyt kuntonyrkkeilyä, aerobic-tunteja ja puistojumppaa. Henttisen värikäs pukeutuminen yhdistettynä lämpimään ja rohkeaan elämänasenteeseen levittävät ympärilleen iloa, jonka positiiviset vaikutukset kantavat paljon pidemmälle kuin vain hänen omaan kotiseurakuntaansa”.

Harri Henttinen on saamastaan huomionosoituksesta otettu.

– Tunnustus kosketti minua. Eskon puumerkki -palkinto liittyy mielestäni oman tien kulkemiseen, ja tuntuu hyvältä, että tehdystä työstä saa kannustusta ja palautetta, hän sanoo.

Eskon puumerkki -palkinto on vuodesta 1975 alkaen jaettu vuosittain henkilölle, joka on osoittanut omaavansa Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä, aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä, ja joka näiden ominaisuuksiensa ansiosta on piirtänyt puumerkkinsä aikakirjoihin.

Eskon puumerkki on aiemmin myönnetty muun muassa Aki Kaurismäelle, Tuomas Kyrölle, M.A. Nummiselle, Veikko Hurstille ja Pertti ”Spede” Pasaselle.

Harri Henttinen palkittiin aiemmin syksyllä Vuoden liikuttavana johtajana.

– Koen tärkeänä, että tunnustus tuli kirkon piiriin, hän toteaa.

 

 

Lue myös:

Kirkkoherra Harri Henttiselle valtakunnallinen huomionosoitus – palkinto terveysliikunnan edistämisestä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?