Lempääläisen Retropopin video Kanarialle lämmittää lappilaisia – Katso, mistä on kysymys ja ota osaa lukijakisaan. Voit voittaa cd:n tai paidan!

 

Retropop, lempääläinen pariskunta Tommi ja Saila Ojala, on tehnyt pirtsakkaa poppia vuosikymmenen alkupuolelta saakka.  Lempääläisyhtyeeltä ilmestyi juuri uusi kappale ja video.

– Retropopin uudella videolla vilahtaa myös Lempäälä, vinkkaa Saila Ojala.

Mitä Retropopille kuuluu, Saila Ojala?

– Retropopille kuuluu oikein hyvää. Uusi kappale Kanarialle on juuri julkaistu ja se on otettu vastaan todella hyvin. Myös kappaleesta kuvatusta musiikkivideosta ovat ihmiset olleet innoissaan. Varsinkin Lapista on tullut mieletöntä palautetta eri toimijoilta. Uutta musaakin on taas luvassa ensi vuonna.

Retropop julkaisi ensimmäisen singlen vuosikymmenen alkupuolella. Miten Retropop on vuosien mittaan muuttunut vai onko?

– Onhan se toki muuttunut näin pitkän ajan saatossa väkisinkin. Toisaalta me ollaan kyllä palattu periaatteessa entiseen, sillä aloitimme Tommin kanssa Retropopissa ensin kahdestaan ja vasta myöhemmin tuli kuvioihin Mika ja Olli. Nyt olemme taas muutaman vuoden pyöritetty Retropoppia Tommin kanssa kahdestaan. Toivottavasti olemme myös kehittyneet musiikillisesti näiden vuosien aikana. Sanoitukset ovat kulkeneet paljon meidän elämänvaiheiden mukaan. Aluksi kerroimme paljon meidän nuoruudesta ja nyt sanoituksissa kuuluu paremmin tämä hetki. Niin ja Spotify laittoi meidän uuden biisin ”iskelmä kuuluu kaikille” -soittolistalle eli ollaankohan me muututtu iskelmäyhtyeeksi?

Asteikolla 1-10, kuinka vaikeaa retropopin tekeminen on?

– No olisiko se 4.

Mikä siinä on vaikeinta/helpointa?

– Se riippuu aina vähän tilanteesta ja kappaleesta. Joskus biisit tulevat helposti, mutta uutta Kanarialle-biisiä väännettiin ja käännettiin monta vuotta, ennenkö oltiin siihen täysin tyytyväisiä. Meillä on täällä Ahtialassa oma studio eli se helpottaa musiikin tekemistä paljon, sillä sinne voi mennä tarvittaessa vaikka keskellä yötä. Myös se helpottaa tätä touhua paljon, että olemme pariskunta ja meidän kemiat pelaavat hyvin yhteen.

Bändi vie kuulijan tuoreella videolla Kanarialle. Mistä moinen idea?

– Kappaleessa haaveillaan Kanarian matkasta ja palmun istuttamisesta, mutta aina ei ole mahdollista lähteä matkalle kuin mielikuvituksissa. Ajattelimme ensin, että viemme videossa olevan palmun Lapista Kanarialle, mutta sitten tajusimme, että haluammekin viedä palmun sellaiseen paikkaan joka on meille tärkeä eli Lappiin. Haluamme myös suosia kotimaan matkailua ja toivottavasti video innostaa myös muita matkailemaan Suomessa. Täällä on mielettömiä paikkoja ja maisemia.

Onko Kanarian saaret sinun suosikkikohteesi?

– Olen kyllä käynyt pari kertaa Kanarialla ja onhan se ihan kiva paikka, mutta kyllä mun ”Kanaria” on Suomen Lappi ja siellä viihdyn parhaiten Ylläksellä Äkäslompolossa. Käynkin nauttimassa Lapin luonnosta useamman kerran vuodessa.

Musiikkivideota on kuvattu 14 eri paikkakunnalla. Miten kuvaus toteutettiiin?

– Videota kuvattiin seitsemänä eri päivänä. Ensin pakattiin auto ja lähdettiin ajamaan kohti pohjoista. Sillä reissulla kuvattiin Jämsässä, Jyväskylässä, Viitasaarella, Kärsämäellä, Oulussa, Rovaniemellä, Napapiirillä, Levillä, Ylläksellä ja Pallaksella.  Toinen reissu suuntautui junalla Helsinkiin. Kolmas kuvausrykäisy oli tällä suunnalla eli kuvasimme Lempäälässä ja Tampereella. Neljäs reissu suuntautui Hämeenlinnaan.

– Videota siis tehtiin täydestä sydämestä ja monen monta tuntia. Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä.

Retropopin biisejä on striimattu miljoonia kertoja. Miten kuvailisit Retropop-fania?

Retropop-fanit ovat tietysti ihania ja heidän kanssaan on aina mukava jutella. Nykyään bändit saa aika tarkkaa dataa YouTuben ja Spotifyn kuuntelijoista. Jos tilastoihin on uskominen, niin tyypillinen Retropop-fani asuu Helsingissä tai Tampereella ja on iältään 18-35-vuotias mies. Myös Pohjanmaalla meillä on paljon kuuntelijoita ja he ovat hyvin aktiivisia käymään keikoilla.

Mikä on mielestäsi teidän paras biisi tähän mennessä?

– Pakko sanoa kaksi, sillä en osaa päättää kumpi näistä olisi parempi. Uusi biisi Kanarialle ja toinen on Kultaiset ysärivuodet.

Retropoppia tuottaa Pieni ja Ihmeellinen Music. Mitä muuta yhtiö tekee?

–  Tällä hetkellä Pieni ja ihmeellinen keskittyy lähinnä Retropopin pyörittämiseen. Meillä on myös studio, jossa käy nauhoittamassa myös muita yhtyeitä. Joskus kun olisi aikaa, niin olisi kiva julkaista myös muiden artistien biisejä eli demoja saa lähettää.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?

– Terveiset kaikille lukijoille. Käykäähän katsomassa meidän uusi Kanarialle-musiikkivideo YouTubesta, siellä seikkaillaan pitkin Suomea ja vilahtaapa siellä myös Lempäälä.

 

Ota osaa kisaan ja voit voittaa Retropopin cd-levyn tai t-paidan.  Osallistu näin: Kirjoita sähköpostin aiheeksi Retropop ja viestiin nimesi ja osoitteesi. Kerro, mistä aiheesta haluasit lukea juttuja.  Lähetä viesti osoitteeseen toimitus@lvs.fi  ja olet mukana arvonnassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?