Näin Postin työntekijöiden lakko vaikuttaa Lempäälän-Vesilahden Sanomien jakeluun

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko vaikuttaa Lempäälän-Vesilahden Sanomien jakeluun niillä tilaajilla, joiden lehden jakelusta vastaa Posti. Jakeluyhtiö Alma Manun varhaisjakeluun lakko ei vaikuta. Postin jakelussa olevista Lempäälän-Vesilahden Sanomien tilauksista enemmistö sijaitsee Lempäälän ja Vesilahden taajaman reuna-alueilla tai kuntien ulkopuolella.

Postin lakon aikana päiväjakelussa olevien lehtien, kirjeiden ja muiden painettujen lähetysten jakelu viivästyy jopa viikoilla, ja tämä koskee myös Lempäälän-Vesilahden Sanomien jakelua. Tavallisesti Posti toimittaa viikon paikallislehdet Lempäälän ja Vesilahden lähialueella lehden ilmestymispäivänä ja etäalueilla ilmestymistä seuraavina 1–2 päivänä.

Helpoin tapa selvittää, onko oma lehti Postin vai Alma Manun jakelussa, on kaivaa esiin edellisen viikon paperilehti ja katsoa sen kantta:

  • Jos kannen oikeaan yläkulmaan on painettu tilaajan nimi ja osoite, lehti on Postin jakelussa ja jakelu voi viivästyä jopa viikoilla.
  • Jos kannen oikeaan yläkulmaan ei ole painettu tilaajan tietoja, lehti on Alma Manun jakelussa ja lakko ei vaikuta jakeluun.

Näin luet lehden tuoreeltaan diginä, jos lehtesi on Postin jakelussa

Tilaajat pääsevät lukemaan Postin lakon aikana julkaistuja Lempäälän-Vesilahden Sanomien näköislehtiä maksutta ja ilman kirjautumista osoitteessa lvs.fi/digilehti.

Näköislehteä pääsee lukemaan myös Lempäälän-Vesilahden Sanomien Raitti-uutissovelluksella, jonka voi ladata iOS- tai Android-laitteelle ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta tai suoraan tästä linkistä.

Vaikka näköislehtiä pääsee lukemaan lakon aikana ilman kirjautumista, suosittelemme lehden tilaajia hankkimaan omat digitunnukset viimeistään nyt, jos niitä ei ole vielä tähän mennessä hankkinut. Digitunnuksilla paikallislehden digitaalisia sisältöjä pääsee lukemaan myös lakon jälkeen. Tilaajat voivat hankkia omat digitunnukset täältä. Jos sinulla on jo omat digitunnukset, mutta salasana on päässyt unohtumaan, saat tilattua itsellesi uuden salasanan täältä.

Lisää ohjeita Lempäälän-Vesilahden Sanomien digipalveluiden käyttöön löydät täältä.

Voit myös hakea paperilehden Lempäälän-Vesilahden Sanomien konttorilta

Tilaamme lakon aikana ilmestyvistä Lempäälän-Vesilahden Sanomista ylimääräisiä paperilehtiä Lempäälän konttorillemme (Tampereentie 19, Lempäälä). Tilaajat voivat käydä noutamassa lehtensä toimistoltamme keskiviikosta perjantaihin kello 9–15 välisenä aikana.

 

Lempäälän-Vesilahden Sanomat pahoittelee kovasti sitä, että lakon takia lehtiä ei pystytä toimittamaan Postin jakelussa oleville tilaajille normaalina aikana.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?