Vesilahdessa muistellaan pitäjän yleisurheilutähtiä

Mikä yhdistää pituushyppääjä Pentti Eskolaa, pikajuoksija Ari Pinomäkeä ja seiväshyppääjä Jere Bergiusta?

Ainakin se, että kaikki ovat kotoisin Vesilahdelta, ovat edustaneet jossain kohti uraansa Vesilahden Visaa ja edustaneet Suomen aikuisten yleisurheilun arvokisoissa. Eskolalla on peräti EM-pronssia vuodelta 1962, Ari Pinomäki oli puolestaan EM-kisoissa Splitissä vuonna 1990 400 metrillä sekä EM-Helsingissä vuonna 1994 4 x 400 metrin viestissä ja Jere Bergiuksen CV-listan kirkkaimpana helmenä löytyy olympiaedustus Lontoosta vuodelta 2012, lisäksi häneltä löytyy kaksi MM-edustusta ja yksi EM-edustus.

Vesilahden kirjastolla muistellaan näiden urheilijoiden saavutuksia perjantaina 22. marraskuuta kello 19 alkavassa tilaisuudessa. Paikalla ovat varmuudella Eskola, Pinomäki ja valmentajansa Ilkka Seppänen. Bergius on tällä tiedolla estynyt pääsemästä, mutta toiveissa on saada hänen valmentajansa lempääläinen Raimo Eskola paikalle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, sen juontaa Lempäälän – Vesilahden pitkäaikainen urheiluavustaja Juha Raunio ja läsnäolevia haastattelee kunnanjohtaja emeritus Erkki Paloniemi. Lopuksi kaikille tarjotaan kakkukahvit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?