Itsenäistä Suomea juhlistetaan Lempäälässä seppeleenlaskuin ja juhlakahvein – Itsenäisyysjuhlassa jaetaan ensimmäiset Kapteenien rahaston stipendit

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Lempäälässä perjantaina 6. joulukuuta sanajumalanpalveluksessa, kunniakäynnillä haudoilla sekä itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Itsenäisyyspäivä alkaa kello 10 Pyhän Birgitan kirkossa järjestettävällä sanajumalanpalveluksella. Kirkosta siirrytään noin kello 11.00 kunniakäynnille haudoilla. Sekä kirkossa että hautausmaalla kuullaan Lempäälän mieskuoroa johtajanaan Pilvi Pursiheimo. Juhlapuheen pitää Daniel Palander.

Seppeleet lasketaan Sankariristille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille ja veisataan yhdessä virren 577 säkeistöt 1, 3 ja 7. Seppelpartio jatka seppeltenlaskuun Vapaussodan muistomerkille Kirkkotorilla ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille Ämmänristinmäellä. Yleisö on tervetullutta mukaan.

 

Kello 11.30 alkaen tarjotaan juhlakahvit Virta-kampuksen Erik Edner -aulassa (Valkeakoskentie 19), jossa itsenäisyysjuhla alkaa kello 12.30. Tervehdyssanat lausuu kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kuisma, juhlapuhujana kuullaan maakuntajohtaja Esa Halmetta.

Juhlassa jaetaan perinteiseen tapaan Erik Edner -palkinnot sekä ensimmäistä kertaa Kapteenien rahaston stipendit. Sen lisäksi nähdään Lempäälän Pandojen 8–11-vuotiaitten joukkuevoimisteluesitys Minne tuuli kuljettaa ja kuullaan Helmi, Oskari ja Lauri Koikkalaisen esityksinä Tuulan tei ja Valse Lente.

Lempäälän mieskuoro esittää sävelmät Kaunehin maa, Suomen laulu ja Finlandia johtajanaan Pilvi Pursiheimo. Juhla päättyy yhdessä laulettuun Maamme-lauluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?