Inhimillisyyden ja tasa-arvon kohteeksi valikoitiin 30 henkeä

Keskustelu Isis-taistelijoiden perheenjäsenten palauttamisesta Suomeen kertoo hyvin siitä, millä tavalla politiikassa valitaan kiinnostuksen kohteet.

Paljon puhutuilla arvoilla ei siinä kohtaa ole merkitystä.  Tarkoituksena on vain kerätä mahdollisimman paljon huomiota ja irtopisteitä.

Ulkoministeriö on selvittänyt ministerin määräyksestä al-Holin leirillä olevien suomalaistaustaisten perheenjäsenten tilannetta ja tiettävästi paikalla on jo pidempään ollut myös ministeriön edustaja.

Isisin riveihin liittyneiden suomalaisnaisten palauttamisen valmistelu on jo pitkällä. Suomessa on muun muassa varauduttu tulijoiden terveystarkastusten tekemiseen.

Nyt pelastetaan isolla rahalla ja henkisellä panoksella omasta aloitteestaan rikollisen terroristijärjestön riveihin liittyneitä suomalaisia naisia ja heidän lapsiaan. Millä perusteella?

Jos perusteena on inhimillisyys, silloin pitäisi pelastaa kaikki leirin naiset ja lapset kansallisuudesta riippumatta. Entä isät? Eikö isällä ole oikeus isyyteen?

Jos perusteena on suomalaisuus, silloin pitäisi lähettää koneita ympäri maailman, sillä vaikeuksiin ajautuneita suomalaisia ja heidän lapsiaan löytyy takuulla jokaisesta maanosasta.

Mikäli nyt tuodaan maahan Isisin vaikutuspiirissä olleita lapsia ja aikuisia, pitää Suojelupoliisin määrärahoja lisätä saman tien. Käytännössä koko joukko on pantava valvonnan alle.

Nykypäivän terroristit toimivat yksin ja voivat olla vuosikausia herättämättä mitään huomiota. Sen jälkeen he toimivat.

Onko tämä ylipäätään vastuullista poliittista toimintaa. Katsotaan kauas ja sivuutetaan välinpitämättömänä se, mikä on lähellä koko ajan nähtävissä.

Huomiohakuisen poliitikon inhimillisyys kohdistuu Isis-leirin asukkaisiin sen sijaan, että hän näkisi suomalaisen alkoholisti- tai huumeperheen lapsen tuskan. Häntä ei kiinnosta, mitä vaurioita syntyy huumeita käyttävän äidin lapselle. Häntä eivät kiinnosta köyhien lapsiperheiden ongelmat tai jo arjeksi muuttunut vanhusten heitteillejättö.

Ihmihillisyyden ja tasa-arvon kohteeksi on valittu 30 henkeä. Muiden kohtalo ei kiinnosta, kun politiikko haluaa loistaa kansainvälisellä pelikentällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?