Kunta ja Ideapark ovat perustamassa yhteistä uimahalliyhtiötä – Yhtiö ei itse tuottaisi uimahallipalveluita

Uimahalli tulisi Ideaparkin alle. Ideaparkin luolastoa louhittiin väestönsuojelutilaksi jo yli kymmenen vuotta sitten. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunta ja Ideapark ovat aikeissa perustaa yhteisen yhtiön, joka hallinnoisi Ideaparkin alle sijoittuvaa uimahallia. Lempäälän kunnanhallitus esittää maanantaina 16. joulukuuta Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli Oy:n perustamista.

Yhtiö ei itse tuottaisi tarvittavia uimahalli- ja oheispalveluita, vaan hankkisi ne julkisena hankintana kilpailutettavalta operaattorilta.

– Varsinaisen uimahallipalvelun tuottajaksi on tarkoitus kilpailuttaa uimahalliyhtiön toimesta palveluoperaattori. Palveluoperaattori saa tuottonsa asiakasmaksuista ja Lempäälän kunnan vuosittaisen ostopalvelun sopimuskorvauksesta. Palveluoperaattori taas maksaa uimahalliyhtiölle vuokraa, jonka yhtiö käyttää kohteen omistamiseen liittyviin kustannuksiin ja investoinnin rahoituskustannuksiin, kertoo talousjohtaja Kari Auvinen.

Kunnan omistusosuus yhtiöstä olisi 55 prosenttia ja KOY Ideaparkin 45 prosenttia, jotta yhtiöllä olisi mahdollisuus saada kilpailutettavalle investointilainalleen kuntatakaus, mikäli myös muut kuntalain takauksen myöntämistä koskevat edellytykset täyttyvät. Sopimuksen mukaisilla omistussuhteilla yhtiöstä tulisi osa Lempäälän kuntakonsernia.

 

Lempäälän kunnan on tarkoitus sijoittaa yhtiöön neljän miljoonan euron oman pääoman sijoituksen rakentamishankkeen aikana. Loput hankeinvestoinnista rahoitetaan investointilainalla. KOY Ideapark osallistuu investoinnin rahoittamiseen luovuttamalla yhtiölle uimahallin vaatima luolasto kiinteistökaupalla nimelliseen luovutushintaan.

Mikäli hanke toteutuu osakassopimuksen mukaisella tavalla, kunnan konserniyhtiöistä Lempäälän Vesi Oy ja Lempäälän Energia Oy saavat hankkeen johdosta merkittävää lisäliikevaihtoa.

Toteutuessaan rakentaminen alkaisi 31.12.2021 mennessä.

 

Uimahallia on suunniteltu Lempäälään jo pitkään. Vuonna 1997 uimahallin sijoituspaikaksi esitettiin Hakkaria.

Lue myös:

Lempäälän uimahallihanke nytkähti liikkeelle

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?