Muovijätteen keräys tulee mahdolliseksi myös pienemmillä jäteastioilla – Muovikeräys laajenee ensi vuonna Nurmelle ja Hauralaan

Muovipakkausten kierrätyskontteja löytyy muun muassa Kuljun kartanolta. Ensi vuonna muovinkeräys tulee kiinteistöiltä mahdolliseksi myös pienemmillä pyörällisillä jäteastioilla. Kuva: Erkki Koivisto

Muovipakkausten keräys laajenee ensi vuonna Pirkanmaalla. Keräysalue laajenee kaupunkiseudun taajamissa vaiheittain, ja 1. elokuuta alkaen se kattaa myös Lempäälän Nurmen ja Hauralan.

Ensi vuonna muovipakkausjätettä aletaan kerätä myös pienemmillä pyörällisillä jäteastioilla, kun tähän saakka muovia on kerätty kiinteistöiltä syväsäiliöistä. Lisäksi astiakimpat eli naapurien kanssa yhteiset muovinkeräysastiat ovat ensi vuodesta alkaen mahdollisia.

Alueellinen jätehuoltolautakunta päätti asiasta 11. joulukuuta, jolloin se myös päätti vuoden 2020 jätetaksassa 240–660 litran jäteastian tyhjennyshinnaksi 6,51 euroa. Tyhjennyshinta sisältää jäteastian, joka toimitetaan muovipakkausten keräykseen liittyville uusille asiakkaille maksutta.

Muovinkeräys on vapaaehtoinen palvelu, ja sen voi tilata Pirkanmaan Jätehuollolta.

Kerätty muovijäte toimitetaan Suomen Uusiomuovi Oy:n terminaaliin ja sieltä eteenpäin materiaalihyötykäyttöön Riihimäelle.

Pirkanmaan Jätehuolto on kerännyt muovipakkauksia kiinteistökohtaisesti Lempäälässä vuodesta 2019 alusta. Muovinkeräyspisteitä on Pirkanmaan alueella noin 50.

 

Lue myös:

Pirkanmaan Jätehuolto laajentaa muovipakkausten keräystä Lempäälässä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?