Rautakauppa lopettaa Ruskea-ahteella – Lauta Oy keskittyy puunjalostamiseen

Lempäälässä toimiva Lauta Oy on myynyt rautakauppatuotteensa vesilahtelaiselle Narvan Rauta ja Maatalous Oy:lle ja keskittyy jatkossa puutuotteiden valmistukseen näkyville pinnoille.

Ilmakuva Lauta Oy:n toimitiloista. Kuva: Lauta Oy

Luopumalla rautakaupan tuotteista Lauta Oy:n varastointi ja henkilöstö voi keskityttyä puutuotteisiin. Lauta Oy:ssä jatkuu puutavaran omavalmisteiden kuluttajamyynti.

 

Lauta Oy on vuonna 1948 perustettu perheyhtiö, jolla on asiantuntemusta puutavarakaupassa. Juho Kallonen on yrityksen toimitusjohtaja neljännessä polvessa. Viime vuosina Lauta Oy on hänen mukaansa onnistuneesti saavuttanut voimakasta kasvua valmistamalla puutuotteita näkyville pinnoille.

– Liikevaihdosta yli 90 prosenttia on yrityksen jalostamia puutuotteita. Lauta Oy:n liikevaihto tulee kuluvalla tilikaudella olemaan noin 4,8 miljoonaa euroa ja yli 80 prosenttia siitä muodostuu puutuotteiden tukkukaupasta, hän sanoo.

Jälleenmyyjiä Lauta Oy:llä on 300 Suomessa ja muutamia asiakkaita Euroopassa.

Tulevaisuuden näkymät ovat Kallosen mukaan positiiviset.

– Investointeja on tarkoitus tehdä lisää kapasiteetin nostamiseksi, jotta yrityksen kilpailukyky ja tehokkuus säilyvät markkinoilla. Lisäkasvua tulevaisuudessa haetaan myös viennistä. Henkilöstömäärä tulee lisääntymään investointien johdosta. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 17 henkilöä.

Juho Kallonen (vas.) ja Teemu Murto. Kuva: Lauta Oy

Narvan Rauta ja Maatalous Oy on perustettu vuonna 1994 Vesilahden Narvaan. Teemu Murto on toiminut perheyrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2013. Narvan Rauta on lähirautakauppa, jonka valikoimissa on niin rakennustarvikkeita kuin maataloudessa käytettäviä tuotteita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 5,26 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?