Nuoret ja ikäihmiset kirjekavereina Lempäälässä

Lempäälässä on käynnissä nuoria ja ikäihmisiä yhdistävä mediataideprojekti. Projektissa työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret ja palvelukodissa asuvat ikäihmiset kohtaavat ja pääsevät vaihtamaan ajatuksiaan vaikkapa käsinkirjoitetun kirjeen tai virtuaalitodellisuudessa tapahtuvan chatin avulla.

Projektin teemana on kohtaaminen ja kommunikaation murros.

– Tavoitteena on oppia ja hahmottaa viestintätapojen moninaisuutta, sanoo projektisuunnittelija Katri Mononen Pirkan opistosta.

 

Nokialla, Pirkkalassa, Lempäälässä ja Vesilahdella toimivan kansalaisopisto Pirkan opiston projektissa starttipajan toiminnan parissa olevilla nuorilla ja Lempäälän Kotokampuksella asuvilla ikäihmisillä on tilaisuus tutustua toisiinsa ja vaihtaa kokemuksia useita eri viestintätapoja käyttäen. Eri ikäiset osallistujat pääsevät kohtaamisten kautta kertomaan elämästään ja pohtimaan, miten erilaiset kommunikaation keinot ovat olleet osa sitä.

Lempäälän nuorten starttipaja on tarkoitettu 16–25-vuotiaille nuorille, jotka eivät juuri nyt ole mukana muussa koulutuksessa tai työelämässä.

Projektin osallistujat kohtaavat toisensa postikortin, käsinkirjoitetun kirjeen, videopuhelun, virtuaalitodellisuudessa tapahtuvan chatin ja lopuksi fyysisen tapaamisen avulla. Projektin ohjaajina toimivat media-ammattilaiset Jan Huhtanen ja Orna Ben Lulu. Tampereella toimiva kollektiivi Rare tuottaa tapaamisesta videon.

Projektin osallistujat pääsevät tiistaina 4. helmikuuta testaamaan virtuaalilaseja ja kommunikoimaan chatin välityksellä.

Kotokampus on Lempäälässä toimiva kulttuuriin panostava koti ikäihmisille ja mielenterveyskuntoutujille, jossa henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokautisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?