Yrityksille maksetaan nuorten palkkaamisesta – Kunta tukee 15–18-vuotiaan työllistämistä kesäksi 300 eurolla

Aleksi Ojala teki töitä hautausmaalla. Kuva: Suvi Mäkinen/LVS-arkisto

Lempäälän kunta maksaa 300 euroa työnantajalle, joka on valmis palkkaamaan 15–18 -vuotiaan lempääläisen nuoren kesätyöpaikkaan. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys tai järjestö, mutta ei yksityistalous.

Työnantajia pyydetään ilmoittautumaan 13. huhtikuuta mennessä sähköpostitse Lempäälän Kehitykseen osoitteella teija.koskinen@lempaala.fi

Kesätyörahan saamiseksi on seuraavien ehtojen täytyttävä:

  • kesätyörahalla tuetaan nuoren 15–18 -vuotiaan pääasiassa ensimmäistä kesätyöpaikkaa
  • tuettava työjakso on 15. toukokuuta – 31. elokuuta, vähimmäistyöllistämisaika tuen saamiseksi 10 työpäivää (vähintään 6 h / päivä)
  •  tukea saa pääsääntöisesti yhden nuoren työllistämiseen per työnantaja
  •  työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen työllistettävän nuoren kanssa ja kesätyöstä on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukainen palkka
  • kesätöihin palkattava nuori ei saa olla ko. yrittäjän/yrityksen omistajan perheenjäsen
  • työnantaja vastaa kaikista työnantajamaksuista ja lakisääteisistä vakuutuksista. Työnantaja hoitaa työsuhteeseen kuuluvat verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä ansaitut lomakorvaukset.  Nämä vastuut eivät siirry missään tilanteessa Lempäälän kunnalle.
  •  työsuhteessa noudatetaan säädettyjä työturvallisuusmääräyksiä

Kun työnantaja ja kesätyönuori ovat sopineet keskenään kesätyösuhteesta, työnantajan on ilmoitettava siitä sähköpostitse Lempäälän Kehitykseen, ja odotettava viestille vahvistusta.

Työsuhteen päättymisen jälkeen allekirjoitettu tukihakemus lähetetään 300 euron palkkatuen maksamista varten 31. lokakuuta mennessä Lempäälän Kehitykselle. Hakemukseen liitetään selvitys maksetuista palkkakustannuksista.

 

Lue lisää:

Kesätyöntekijä voi olla arka mutta oppimishaluinen – kesätyöläiset kertovat, millaisia piirteitä nykyään kaivataan muuttuneessa työmaailmassa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?