Alibudjetointi: Hyvinvointiin lisämääräraha Lempäälässä – toimintakulut ylittymässä 850 000 eurolla

Lempäälän kunnan toimintakulujen leikkaukset ovat kohdistuneet erityisesti vammaispalveluihin, vanhuspalveluihin sekä perhe- ja sosiaalipalveluihin. Kunnan vuoden 2019 talousarvion hyvinvointipalvelujen alkuperäisiä toimintakuluja laskettiin yli 1,4 miljoonaa euroa vuoden 2018 toteumasta.

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti 29. tammikuuta myöntää vanhus-, vammais- ja perhe- ja sosiaalipalveluihin lisämäärärahan. Lisämäärärahantarve vanhuspalvelun henkilöstömenoissa on 150 000 euroa, vammaispalvelujen henkilöstömenoissa 400 000 euroa sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen ostoissa 300 000 euroa.

 

Perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelujen ostoihin on budjetoitu vuodelle 2019 yli 568 000 euroa vähemmän, mikä vuoden 2018 toteuma oli. Ei ole ollut kuitenkaan näkyvissä, että valtaosan kustannuksista aiheuttavat kodin ulkopuoliset sijoitukset olisivat vähenemässä. Tänä vuonna pitkäaikaisesti kodin ulkopuolelle sijoitettuna on ollut neljä lasta enemmän kuin vuonna 2018.

Lue myös:

Hallinto-oikeus: Lempäälä hävisi kustannusriidassa yli miljoona euroa – perheen lapset olleet sijoitettuina vuodesta 2014

Aiemmassa muutostalousarviossa Lempäälän kunta on käyttänyt palvelujen ostoihin kohdennetun 1 050 000 euroa häviämänsä lastensuojelun kustannusriidan kertaluonteisesti laskutettuihin kuluihin.

 

Vanhuspalvelujen henkilöstömenojen ylittyminen johtuu henkilöstömenojen alibudjetoinnin lisäksi muun muassa Himminkodon peruskorjauksesta ja sijaistarpeen kasvusta.

Vammaispalvelujen henkilöstömenojen ylitys selittyy sillä, että Kultasiivessä on jouduttu käyttämään ennakoitua enemmän sijaisia.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?