Ideapark-juoksu aikaistuu tänä vuonna parilla viikolla: perinteinen juoksutapahtuma juostaan 13. kerran

Vuonna 2019 Ideapark-juoksuun lähdettiin A-päädystä sateisissa oloissa. Kuva: Antti Raunio

Perinteinen lempääläinen urheilu- ja kuntoilutapahtuma Ideapark-juoksu järjestetään jälleen vuonna 2020. Vuonna 2006 alkunsa saanut massajuoksutapahtuma juostaan nyt 13. kerran. Perustamisvuodesta asti juoksua on järjestänyt Lempäälän Kisa ry yhtäjaksoisesti, poislukien vuosi 2018, jolloin tapahtumaa ei ollut.

Viime vuonna juoksu palasi välivuoden jälkeen, ja tänä vuonna juoksupäivä on lauantaina 9. toukokuuta. Juoksupäivä siis aikaistuu viime vuodesta hieman, silloin juostiin 26.5.

Viime vuonna yhden välivuoden jälkeen juoksijoita oli hieman yli 300. Parhaimmillaan osallistujamäärä on ollut tuhannen juoksijan paikkeilla.

Tänä vuonna Ideapark-juoksussa on perinteiseen tapaan puolimaraton sekä kymppi. Kympin voi lisäksi sauvakävellä ja puolimaratonin taivaltaa neljän hengen joukkueen osana joukkuepuolikkaalla. Nuorten sarjoissa noin kolmen kilometrin lenkillä sarjoja on 9-, 11-, 13- ja 15-vuotiaille. 2019 mukana olleita avusteisia sarjoja ei tänä vuonna ole erikseen mukana.

Juoksureitit uudistettiin viime vuodeksi. Järjestäjä kertoo, että tälle vuodelle reittejä hieman päivitetään viime vuoden osallistujien toiveiden ja palautteen pohjalta.

LUE MYÖS:

Vesisade piinasi Ideapark-juoksua 2019 – monipuolinen sarjakattaus keräsi kiitosta. Lue juoksijoiden antamat ruusut ja risut.