Lapsiperheiden kotipalvelulla tukea ja apua matalalla kynnyksellä

Lempäälässä on käynnistynyt joulukuussa 2019 uusi palvelu, jossa on tarjolla apua ja tukea matalalla kynnyksellä alle 18-vuotiaiden lasten perheille.

Lempäälässä on aloittanut lapsiperheiden palveluohjauspalvelu, josta saa apua ja tukea helposti, nopeasti ja ilman lähetteitä. Palveluohjaaja tarjoaa apua ja tukea arjen kysymyksissä, jotka liittyvät lapsen kehityksen ja hyvinvoinnin tukemiseen, asumiseen ja talouteen sekä parisuhteeseen ja erotilanteisiin.

Palveluohjaaja voi tavata perheet 1–3 kertaa. Mikäli palveluohjaajan työskentely ei riitä tai muun palveluntarve on selkeä, palveluohjaaja auttaa etsimään asiakkaalle tämän tarvitseman tuen tai palvelun. Tarvittaessa palveluohjaaja lähteen asiakkaan mukaan ensimmäiselle tapaamiskerralle.

Lapsiperheiden kanssa työskentelevä ammattilainen voi pyytää palveluohjaajan avuksi, kun lapsiperhe toivoo saavansa tilanteeseensa ulkopuolista apua, mutta lastensuojeluilmoituksen tai sosiaalihuoltolain mukaisebn yhteydenoton kynnys ei ylity.

– Otamme käyttöön lapsiperheiden kotipalvelussa sähköisen hakemuksen ihan lähiaikoina. Kotipalvelua voi hakea jatkossakin puhelinajalla, mutta sähköisesti 24/7. Uskomme, että tämä asiakkaiden palveluun hakeutumista helpottava uudistus otetaan positiivisella tavalla vastaan, lisää Lempäälän kunnan hyvinvointijohtaja Titta Pelttari.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?