Dekkariseura palkitsi lempääläisen Pekka Hyytin – Vuoden esikoisdekkari sijoittuu 1920-luvun Tampereelle, jossa riehuu naisia vainoava murhaaja

Pekka Hyytille on myönnetty Suomen Dekkariseuran kunniakirja.

Lempääläinen Pekka Hyyti on palkittu esikoisteoksestaan Suomen Dekkariseura ry:n kunniakirjalla. Pekka Hyytin esikoisdekkari on nimeltään Tummat pilvet eilisen (Myllylahti 2019).

Dekkariseuran perusteluissa kiitellään erityisesti dialogia ja erinomaista historian tuntemusta. Kirja sijoittuu 1920-luvun lopun Tampereelle, jossa kieltolain aikaansaama pimeä viina virtaa, Näsijärvellä myrskyää ja uusi Hämeensilta vihitään käyttöön. Kaupungissa riehuu naisia vainoava murhaaja, ja surmia alkavat selvittää konstaapeli Voitto Karhu ja toimittaja Ina Djurling.

Perustelujen mukaan teoksen erityisiä ansioita ovat sujuva dialogi ja virheetön kieliasu.

– Valitettavan usein rikosromaaneja kiusaavat kerronnallinen tyhjäkäynti ja turhat sanat puuttuvat tyystin. Ilmaisu on kannesta kanteen napakkaa ja täsmällistä. Harvasta esikoisteoksesta voi
sanoa samaa kuin tästä, että sille ja sen päähenkilöille toivoo mielihyvin jatkoa, palkintoperusteluissa todetaan.

Pekka Hyyti on ilmailutekniikan parissa työskentelevä insinööri, jolle kirjoittaminen on vapaa-ajan intohimo.

Tummat pilvet eilisen saa kuluvana keväänä jatkoa, kun samojen päähenkilöiden miehittämä dekkari Musta talvi saapuu kirjakauppoihin helmikuun lopussa.

Palkinnosta päätti Dekkariseuran Johtolankaraati, jossa istuivat tänä vuonna Raija Perälä, Voitto Ruohonen ja Eeva Vuortama.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?