Jääkiekkolegenda lahjoitti tuhat euroa Lempäälän kiekkojunnuille

 

Hexi Riihiranta ja LeKi:n valmennuspäällikkö Mikko Pätsi hyvän asian äärellä. Kuva: Erkki Koivisto

 

Heikki ”Hexi” Riihiranta esitteli Lempäälässä torstaina uutta, Marko Lampisen kirjoittamaa ja osin Lempäälään sijoittuvaa elämäkertaansa Hexi – taistelija ja jakoi omistuskirjoituksia Huutokauppahuone Aleksilla.

Hexin vaari, Hakkarin kartanon isäntä Lauri Ylinen lahjoitti aikoinaan puoli-ilmaiseksi Lempäälän kunnalle Hakkarin, Sarapiston alueelta tontteja yleishyödylliseen rakentamiseen. Ylisen tyttärenpoika oli Lempäälässä isoisänsä jalanjäljissä, hyväntekeväisyys- ja lahjoitusasioilla.

– Muun muassa jäähalli on lahjoitustontilla. Siellä on mahdollistettu, että Mörkö (Marko Anttila) ja Jenni Hiirikoski ovat voineet alkaa kivuta jääkiekon huipulle.

Hexi on luvannut käyttää kirjan tuotosta oman osuutensa kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Osansa tuotosta saavat nyt myös lempääläläiset kiekkonuoret.

Vierailun ohjelmassa oli jääkiekkosuuruuksien pyörittämän Liiga Alumnin tukisäätiön 1 000 euron lahjoitus LeKi:n juniorikiekkoilun hyväksi. Hexin ojentamaa lahjoitusta oli vastaanottamassa LeKi:n jääkiekkotoiminnan valmennuspäällikkö Mikko Pätsi.

– Tämä oli miellyttävä yllätys. Istumme hallituksen kanssa alas päätöstä tekemään ja toimitamme lahjoittajille avustuksen saajien yhteystiedot. Rahaa ohjataan varmaankin neljälle, viidelle perheelle, Pätsi hymyili.

Lempäälän Kisassa kiekkoilee 200 junioria joukkueissa sekä 120 lasta luistelu- ja kiekkokouluissa. Tyttöjä on vain muutama toiminnassa mukana.

– Tyttöpelaajat ovat aika vähissä, muta nyt kun mainostimme Markon ja Jennin kiekkokoulua Jenni Hiirikosken kuvalla, heti tuli viisi uutta tyttöä mukaan, Pätsi sanoo.

Hexi painottaa, että alumnissa myös toiminnanjohtaja Matti Porvarin johdolla seurataan, että raha menee siihen mihin se on tarkoitettu, jääkiekkojunioreiden varusteiden hankintaan. Alumnista lähti edellisen kerran 3 000 euron lahjoitus kirkkonummelaiselle yksinhuoltajaäidille, jonka neljä tytärtä pelaa jääkiekkoa HIFK:ssä.

 

Hexi lahjoitti maailmanmestaruuslippalakkinsa huutokaupattavaksi Huutokauppahuone Aleksilla lauantaina 22. helmikuuta. Voitto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kuva: Erkki Koivisto

Hexi Riihiranta jätti kolmisenkymmentä kirjaa myytäväksi omakustannehintaan Huutokauppahuone Aleksille. Niistäkin tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

– Kirjaa on mennyt hyvin, yli odotusten. Ensimmäinen viiden tuhannen kappaleen painos on jo myyty. Kustantaja ja tekijät ovat tyytyväisi.

Samalla hän lahjoitti vuoden 1995 MM-kultaa voittaneen joukkueen maailmanmestaruuslakin huutokaupattavaksi lauantaina 22. helmikuuta Lempäälässä. Myös lakin myynnistä tuleva tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, ilman huutokauppahuoneelle aiheutuvia kuluja.

Vuoden 1995 jääkiekkomestaruudesta tulee tänä keväänä kuluneeksi tasan 25 vuotta, ja Suomen ensimmäistä jääkiekon MM-kultaa Mihin hintaan lippalakki myydään?

–  Veikkaisin, että viisisataa euroa, arvelee Mikko Pätsi.

– Jos alkaisin myydä tätä Helsingissä, heti saisin siitä tonnin, veikkaa Hexi, Suomen leijonamiehistön joukkueenjohtaja vuodelta 1995.

Hexin lapsuuden tuttu 59 vuoden takaa Sarapistosta, Kaj-Erik Smidtslund (vas.) kävi moikkaamassa jääkiekkolegendaa. Taustalla odottaa oman kirjansa signeerausta Lempäälän kunnan entinen liikuntatoimenjohtaja Markku Myyryläinen. Kuva: Erkki Koivisto

 

Lue myös:

Kiekkolegenda Hexi Riihiranta vietti lapsuuskesänsä Lempäälässä – Taistelija-teoksen tuotto lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?