Lempäälän terveydenhuoltoon uusi toimintamalli

Lempäälän terveydenhuollossa on suunnitteilla uusi malli ja väestövastuumalli puretaan kevään aikana.

– Tarkoituksena on vähentää palvelun haavoittuvuutta ja tasata hoidon saatavuutta. Lääkäreiden väestövastuuvirkaehtosopimuskaan ei ole enää uuden työaikalain mukainen eikä väestövastuupiirien osalta aluevaihdoksia enää kevään aikana toteuteta, sanoo ylilääkäri Liisa Länsipuro Lempäälän kunnasta.

Nykyjärjestelmän tilalle on näillä näkymin todennäköisesti tulossa niin sanottu tiimimalli, jossa Lempäälä jaetaan kolmeen alueeseen. Kullakin alueella toimii noin neljä lääkäriä ja kolme hoitajaa. Väestövastuupiirien osalta aluevaihdoksia ei enää kevään aikana toteuteta. Myös neuvoloiden toimintamallia ollaan muuttamassa ensi syksyn aikana, mutta terveydenhoitajien osalta suunnitelmat ovat vielä kesken eikä muutoksia ainakaan tämän kevään aikana vielä tule.

Pitkäaikaissairaiden tai muutoin palveluita paljon tarvitsevien osalta pyritään turvaamaan hoidon jatkuvuus mahdollisuuksien mukaan, joten asiakkaita listataan tietylle omalääkärille jatkossa tarve-pohjaisesti.

– Listaamattomat asiakkaat ohjataan ensisijaisesti tiimissä ensimmäiselle vapaalle vastaanottoajalle. Jos asiakas näin haluaa. Aikaa voidaan mahdollisuuksien mukaan varata myös tietylle hänen haluamalleen lääkärille, mutta tällöin odotusajasta voi tulla pidempi, Länsipuro sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?