Korona: Lempäälässä ei ole todettuja tautitapauksia

Lempäälän kunnan työntekijöitä ohjeistetaan olemaan tulematta töihin, mikäli epäilee saaneensa koronaviruksen tai jos lähipiirissä on altistusepäilyä. Kuva: Lempäälän kunta

Lempäälässä joudutaan miettimään uudelleen ulkomaille suuntautuvia leirikouluja ja luokkaretkiä.

Lempäälän lukion Wilmaan tuli keskiviikkoaamuna 11. maaliskuuta tiedote, jonka mukaan Lempäälän kunnan johtoryhmä on linjannut, että päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ulkomaille suuntautuvat matkat perutaan toukokuun loppuun asti. Samalla estetään myös kanssakäyminen ulkomailta Lempäälän oppilaitoksiin.

Lempäälän kunnassa on varauduttu koronavirustilanteeseen tiedottaja Nina Prusin mukaan normaalin valmiussuunnittelun mukaisesti.

– Olemme laatineet ohjeistukset kouluihin ja päiväkoteihin jo ennen hiihtolomia. Lempäälässä ei ole tällä hetkellä todettu koronavirustartuntoja. Taudin varalta on testattu kymmenisen henkilöä, mutta kaikkien tulokset ovat olleet negatiivisia. 

Lempäälän kunnan henkilöstön ohjeistusta on tarkennettu siten, että työntekijät, joiden lähipiirissä on karanteenissa olevia henkilöitä, siirtyvät etätöihin.

– Työntekijät eivät myöskään toistaiseksi tee ulkomaan matkoja, eivätkä osallistu suuriin yleisötapahtumiin. Emme ota myöskään vierailijoita ulkomailta vastaan.

Lempäälän kunnassa toimii valmiusryhmänä johtoryhmä lisättynä ylilääkärillä. Valmiusryhmän alaisuudessa toimii erillinen korona-ryhmä, joka huolehtii tarkemmin varautumisesta tarkemmin. Ryhmässä toimii tartuntataudeista vastaava lääkäri. Valmiutta on nostettu mm. pandemiasuunnitelman päivityksellä sekä sisäisillä toimintaohjeilla.

 

Toimi näin, jos epäilet koronavirus-tartuntaa.THL:n päivitetty koronavirusohje

 

Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista ovat olleet lieviä. Osa on tarvinnut sairaalahoitoa.

Sairaanhoitopiiri korostaa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Ilman altistusta yksittäisen henkilön riski sairastua koronavirukseen on Pirkanmaalla edelleen pieni.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?