Bussi numero 50:n reitti alkaa kulkea Moision ja Kuljun välillä Ideaparkin kautta – Anna palautetta Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken linjastosuunnitelmista: Vesilahdessa ja Lempäälässä vuoden 2021 suunnitelman pohjana ovat nykyiset bussilinjat 50 Lempäälä-Tampere ja 55 Vesilahti-Lempäälä-Tampere sekä palautteiden myötä esiin tulleet muutostarpeet

Nysse kilpailuttaa Lempäälän ja Vesilahden bussien kesäkuussa 2021 alkavat liikennöintisopimukset. Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki kilpailuttavat samaan aikaan Valkeakosken ja Tampereen sekä Lempäälän välistä bussiliikennettä. Linjasto suunnitellaan yhteistyössä, jotta se palvelisi käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Tampereen seudun joukkoliikenne haluaa jo nyt kuulla asiakkaiden ajatuksia suunnitelmista. Suunnitelman palvelutaso vastaa talvikauden (kouluvuoden) tarjontaa, kesällä vuoroja voi olla vähemmän.

Reitteihin voi tutustua tavallisimmilla selaimilla toimivassa karttapalvelussa, jossa myös palautteen voi antaa. Viestit päätyvät suoraan suunnittelijoille ja ne eivät näy muille palvelun käyttäjille. 22.3.2020 mennessä saapuneet palautteet huomioidaan jatkovalmistelussa, mutta niihin ei vastata.

Palautteet annetaan tiedoksi Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken kunnille ennen kuin ne antavat lausunnon suunnitelmasta. Lempäälän ja Vesilahden linjastosta ja kilpailutuksesta päättää Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Valkeakoskella suunnitelmista ja kilpailuttamisesta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki. Linjat liitetään Nyssen lippujärjestelmään myös Valkeakosken alueella. Valkeakosken sisäinen liikenne kilpailutetaan samassa yhteydessä, johon liittyviä muutosehdotuksia voi antaa suoraan Valkeakosken kaupungille. Sisäinen liikenne ei ole mukana tässä linjastosuunnitelmassa.

 

Tutustu suunnitelmaan

 

Vesilahdessa ja Lempäälässä suunnitelman pohjana ovat nykyiset bussilinjat 50 Lempäälä-Tampere ja 55 Vesilahti-Lempäälä-Tampere sekä palautteiden myötä esiin tulleet muutostarpeet. Kauppakeskus Ideaparkin kautta ajavia vuoroja lisätään ja siitä tulee keskeinen vaihtopiste.

Lempäälän keskustassa ajetaan reittiä Valkeakoskentie-Puistokatu-Lemponkatu, kun uudet pysäkit Puistokadulle ja Lemponkadulle valmistuvat. Tähän asti on ajettu suoraan Tampereentietä.

50 Haurala-Lempäälä-Ideapark-Tampere, Keskustori

Reitti vastaa nykyistä linjan 50A-reittiä, mutta Moision ja Kuljun välillä reitti kulkee Ideaparkin kautta. Liikennöintiaika:

 • maanantaista torstaihin kello 05–00, perjantaisin kello 05-03. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin ja myöhäisiltaisin 1 tunti.
 • lauantaisin kello 04.30–03. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin ja myöhäisiltaisin 1 tunti.
 • sunnuntaisin kello 04.30–23. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin 2 tuntia ja myöhäisiltaisin 1 tunti.

52A Laasonportti-Lempäälä-Vanattara-Sääksjärven liittymä-Valtatie 3-Tampere, Keskustori

52B Laasonportti – Lempäälä – Ruskea-ahde – Sääksjärven liittymä – Valtatie 3 – Tampere, Keskustori

Linjat korvaavat nykyiset linjat 50B ja 50C. Reitit kulkevat moottoritietä Sääksjärven ja Tampereen keskustan välillä. Joka toinen vuoro ajetaan A-reittiä ja joka toinen B-reittiä.

Liikennöintiaika:

 • maanantaista perjantaihin kello 06–18. Vuoroväli 30 minuuttia.
 • lauantaisin kello 08–18. Vuoroväli 1 tunti.
 • sunnuntaisin kello 10–18. Vuoroväli 1 tunti.

55 Vesilahti-Lempäälä-Ideapark-Tampere, Linja-autoasema

55A Narva-Vesilahti-Lempäälä-Ideapark-Tampere, Linja-autoasema

Reitit vastaavat nykyistä linjan 55 reittiä. Reitillä A ajetaan vain arkisin. Liikennöintiaika

 • maanantaista perjantaihin kello 07–19. Vuoroväli 1 tunti, ruuhka-aikoina 30 minuuttia. Narvan vuoroja ajetaan 3 päivässä.
 • lauantaisin kello 08–18. Vuoroväli 1 tunti. Ei Narvan vuoroja.
 • sunnuntaisin kello 11–18. Vuoroväli 1 tunti. Ei Narvan vuoroja.

58 Ideapark-Sääksjärvi-Hervanta

Työ- ja koulumatkaliikenteeseen suunnitellun linjan nykyinen reitti jatketaan Ideaparkille. Liikennöintiaika maanantaista perjantaihin kello 7–11 ja 14–18, vuoroväli 1 tunti.

 

Valkeakoski

Suunnitelman pohjana ovat nykyiset linjat 51 Valkeakoski-Tampere ja 53 Valkeakoski-Lempäälä.

51 Valkeakoski, Linja-autoasema-Kauppatori-Sairaala-Valkeakosken kampusalue-Ideapark-moottoritie- Tampere, Linja-autoasema

Reitti vastaa nykyistä linjan 51 reittiä. Liikennöintiaika:

 • maanantaista perjantaihin kello 05.30–22. Vuoroväli 1 tunti, ruuhka-aikoina 30 minuuttia.
 • lauantaisin kello 08–22. Vuoroväli 1 tunti.
 • sunnuntaisin kello 10–20. Vuoroväli 1 tunti.

53 Valkeakoski, Linja-autoasema-Kauppatori-sairaala-Valkeakosken kampusalue-Lempääläntie/Valkeakoskentie Lempäälä

53A Valkeakoski, Linja-autoasema-Kauppatori-sairaala-Niementie-Teollisuustie-Lempääläntie/Valkeakoskentie-Lempäälä

Työ- ja koulumatkaliikenteeseen suunnitellulla linjalla liikennöidään maanantaista perjantaihin ja vain talvikaudella.

 • Aamuisin kello 07-10 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Lempäälä – Valkeakoski ja 3 vuoroa linjalla 53A suunnassa Valkeakoski – Lempäälä.
 • Iltapäivisin kello 14-17 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Valkeakoski – Lempäälä ja 3 vuoroa linjalla 53A Lempäälä – Valkeakoski.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?