Etäopiskelusuositus Hakkarin, Sääksjärven, Lempoisten, Moision ja Kuljun kouluille sekä lukioon – Kouluja tai päiväkoteja ei suljeta

Tällä hetkellä Lempäälässä ei ole tiedossa yhtään todettua koronavirustartuntaa, mutta kunta suosittelee isoimmille peruskouluyksiköille ja Virta-kampukselle etäopiskelua. Kuva: Arkistokuva

Lempäälän kunta on antanut etäopiskelusuosituksen peruskoulun vuosiluokille 5–9 sekä lukioon.

Lempäälä suosittaa etäopiskelua isoissa, 500 oppilaan ylittävissä yksiköissä, eli Hakkarissa, Sääksjärvellä, Lempoisissa, Moisiossa ja Kuljussa. Etäopiskelu peruskoulutuksessa  tapahtuu ajalla 16.–27. maaliskuuta.

Etäopetussuositusta ei oteta käyttöön Kelhon, Kuokkalan, Lastusten, Mattilan, Nurmen ja Säijän kouluissa. Kyseiset yksiköt ovat henkilömäärältään pienempiä ja niissä kunnan mukaan pystytään toimimaan omissa luokissa ilman suurempia yhteiskohtaamisia.

Etäopetukseen siirtyminen ei tarkoita koulujen sulkemista, vaan etäopetusta suositellaan.

– Tällä hetkellä Lempäälässä ei ole tiedossa yhtään todettua koronavirustartuntaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että emme voi soveltaa tartuntatautilaissa määriteltyä oikeutta sulkea kouluja ja päiväkoteja, Lempäälän kunta linjaa.

– Mikäli oppilas etäopetussuosituksesta huolimatta haluaa saada lähiopetusta, hänellä on siihen perusopetuslain tai lukiolain mukainen oikeus, kunta toteaa tiedotteessaan.

 

Opetushenkilöstö toteuttaa etäopetuksen koululta käsin. Oppimistehtävät ja niiden ohjaus toimitetaan kotiin pääsääntöisesti Wilman välityksellä. Opetussuunnitelman toteutumista etäopetuksessa seurataan ja arvioidaan opetuksen järjestäjän toimesta.

Koulukuljetukset järjestetään normaalisti. Huoltajilta toivotaan ilmoitusta, mikäli oppilas ei käytä kuljetusta. Sairauspoissaoloista ilmoitetaan Wilman kautta.

Tarkemmat ohjeet käytännöistä (mm. ruokailuihin liittyen) toimitetaan Wilman kautta kaikille niille, joita opetusjärjestelyt koskevat. Mikäli viesti ei kaikkia sunnuntain aikana tavoita, oppilas voi mennä maanantaina normaalisti kouluun. Kaikki koulut ovat auki ja niissä on henkilökuntaa ja mahdollisuus tehdä koulutyötä.

– Mikäli suuri osa oppilaista siirtyy etäopiskelun piiriin, pystymme vähentämään koronaviruksen leviämisriskiä merkittävästi. Näin suojaamme myös esiopetuksessa olevien ja 1.–4. vuosiluokkien oppilaiden tartuntariskiä. Kun lähiopetuksessa on vähemmän oppilaita, voimme jakaa toimintaa pienempiin ryhmiin ja vähentää merkittävästi lähikontakteja. Voimme myös porrastaa ruokailuja paremmin ja antaa ruokailuryhmien väliin enemmän aikaa tarkemmalle siivoukselle, kunnan tiedotteessa todetaan.

 

Lukion opiskelijoille (1. ja 2. -vuosikurssit) tarjotaan etäopetusta ajalla 16.-20. maaliskuuta.

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt nopeuttaa meneillään olevia kirjoituksia. Päätöksen mukaan kaikki suoritukset tullaan tekemään ensi viikon aikana. Ylioppilaskirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita.

Tredu on päättänyt, että siellä siirrytään etäopetukseen tiistaista 17.3.2020 alkaen.

 

Vaativan erityisen tuen oppilaat (Lempoisten koulun pienluokat 1–5) ovat normaalisti lähiopetuksen piirissä. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti omissa luokissa ja myös ruokailut järjestetään siellä.

 

Päiväkoteja ei suljeta. Päiväkodeissa tartuntariskiä pidetään pienempänä, koska siellä toimitaan lähtökohtaisesti omissa ryhmätiloissa. Ryhmien keskinäisiä leikkihetkiä, eikä muitakaan yhteistapaamisia ei järjestetä lähikontaktien määrän vähentämiseksi. Ruokailut järjestetään omissa ryhmissä edelleen.

 

Päiväkoteja ei aiota sulkea. Kuva: Katariina Rannaste

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?