Seurakunta peruu kokoontumiset – Messut on peruttu, tilalle tulossa verkkovideoita. Jumalanpalvelukset jatkuvat Pyhän Birgitan kirkossa

Jumalanpalvelus toimitetaan sunnuntaisin ja muina kirkkopyhinä kello 10 Pyhän Birgitan kirkossa. Muita jumalanpalveluksia ei järjestetä.

Lempäälän seurakunta luopuu toukokuun loppuun saakka kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Syynä on koronaviruksen aiheuttama tilanne. Tilalle seurakunta aikoo uudenlaista läsnäoloa verkossa muun muassa videoiden avulla.

Jumalanpalvelus toimitetaan toukokuun loppuun saakka sunnuntaisin ja muina kirkkopyhinä kello 10 Pyhän Birgitan kirkossa. Muita jumalanpalveluksia ei järjestetä. Peruutettuja ovat viikoittainen Kuljun Majakan Majakkamessu sekä kerran kuukaudessa toimitetut Toimelan messu Sääksjärvellä ja Kivalan messu Kivala-kodissa Hauralassa.

Kirkolliset toimitukset jatkuvat entiseen tapaan. Toimituksia ovat kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen. Diakoniatyö vastaanottoineen ja kotikäynteineen jatkuu lähes entiseen malliin, mutta viikoittainen leivänjako peruuntuu. Sielunhoito jatkuu entiseen tapaan, samoin parisuhdeneuvonta.

Jumalanpalvelusten jälkeiset kirkkokahvit peruutetaan, samoin kaikki yhteiset ruokailut. Kahvila Olkkari ja lähetyskirppis Toivontori ovat suljettuna toukokuun loppuun.

Hautaustoimen asiakkaita palvellaan ensisijaisesti puhelimitse.

Seurakunnan kiinteistöistä käytössä ovat toukokuun loppuun saakka Pyhän Birgitan kirkko, Ristimäen kappeli, kirkkoherranvirasto ja Vanha pappila. Kiinteistöjä siivotaan tilanteen edellyttämällä tavalla, muut tilat ovat toistaiseksi käyttökiellossa.

Työntekijät suosivat etätyötä, mutta ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse normaaliin tapaan. Kirkkovaltuusto, kirkkoneuvosto ja taloudellinen jaosto kokoontuvat normaalisti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?