Vierailukielto Lempäälän asumispalveluyksiköihin ja terveyskeskussairaalan vuodeosastolle – ”Paikalle pääsee ainoastaan saattohoitotapauksissa”

Vierailuja on rajoitettu niin ikäihmisten kuin vammaisten asumispalveluyksiköissä. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälä rajoittaa koronavirusepidemian vuoksi vierailuja riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden ja potilaiden luona. Terveyskeskussairaalan vuodeosastolle sekä ikäihmisten ja vammaisten asumispalveluyksiköihin on asetettu vierailukielto perjantaista 13. maaliskuuta lukien. Lisäksi muun muassa päiväkeskustoiminta ja ikääntyneiden kuntosalitoiminta on peruttu.

– Lähiomaiset pääsevät paikalle ainoastaan saattohoitotapauksissa, jos kyse on potilaan viimeisistä päivistä. Muuten kaikki vierailut on pysäytetty, Lempäälän terveysaseman ylilääkäri Liisa Länsipuro sanoo.

Länsipuro arvioi vierailukiellon kestävän maaliskuun ajan. Omaisiin tulisi olla yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse.

– Olemme auttaneet ikäihmisiä esimerkiksi videopuheluissa, että he ovat saaneet omaisiin kontaktin. Omaisilta olemme saaneet hyvää palautetta, että huolehdimme heidän läheisistään vierailuja rajoittamalla, ja olemme suosittaneet yksityisille palveluntarjoajille samaa, Liisa Länsipuro toteaa.

 

Lue lisää:

Etäopiskelusuositus Hakkarin, Sääksjärven, Lempoisten, Moision ja Kuljun kouluille sekä lukioon – Kouluja tai päiväkoteja ei suljeta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?