Birgitan polun kodat, laavut ja ulkokäymälät on suljettu – Omatekoisia tulipaikkoja ei saa tehdä, ruohikkopalovaroitus on voimassa

Birgitan polun kodat ja laavut on suljettu.

Lempäälän kunta on sulkenut perjantaina 27. maaliskuuta Birgitan polun kodat, laavut ja ulkokäymälät koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Myös puuliiterit on suljettu, jotta omatekoisia tulipaikkoja ei tehtäisi taukopaikkojen läheisyyteen.

Ruohikkopalovaroitus on nyt voimassa Pirkanmaalla. Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, kun metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.  Vesilahdella syttyi maastopalo keskiviikkona.

Lempäälän liikuntapalvelut suosittelevat lähiretkeilyä ja ottamaan eväät reppuun ja kahvit termospulloon.

Yksi kommentti

  1. Timo Lehtinen

    Birgitan polun varrella oleva Kaitajärven tunturi-mallinen kota olisi syytä sulkea yöpymistarkoituksessa lopullisesti. Kodan sisäkuvista päätellen se ei täytä rakennusmääräysten mukaisia nykyvaatimuksia, jotka voidaan asettaa vanhassa järeässä kuusimetsässä olevalle rakennukselle. Etenkin silloin kun on odotettavissa myrskypuuskia Pirkkalan lentokentän suunnalta, ovat rakennuksen tulitikku-rakenteet varmasti koetuksella. Ympärillä oleva puusto näyttää myös olevan alttiina viruksille, koska sitä on haavoitettu monin paikoin. Koirankaulasalvos -rakenteinen laavu olisikin varmasti paras ratkaisu kyseiseen ympäristöön.

    Timo Lehtinen
    Lempäälän perinnerakennus -konsultti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?