Elpo-ryhmä lähetti kirjeen valtiovarainministerille: hallituksen toimenpiteet yritysten tukemiseksi riittämättömät

Lempäälän kunnan elinkeinopoliittinen yhteistyöryhmä valmisteli kokouksessaan 26. maaliskuuta valtiovarainministeri Katri Kulmunille viestin, joka sisältää kaksi toimenpide-esitystä: alkuvuoden 2020 arvonlisävero -maksut palautetaan yrityksille ja työnantajamaksujen perimisestä luovutaan määräajaksi.

Viesti toimitettiin lempääläläiskansanedustaja Veijo Niemen kautta edelleen ministerille.

 

Viestissä todetaan, että koronakriisin vaikutukset ovat iskeneet voimakkaasti yrityksiin, joista monet ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon.

Hallituksen myöntämä rahoitus Business Finlandin ja ELY-keskusten kautta on hyvä ja tarpeellinen, mutta tässä tilanteessa riittämätön.

Elpo-työryhmä toteaa elinkelpoisten yritysten tarvitsevan suoraa kassarahoitusta ilman hidastavia välikäsiä vaikean ajan yli päästäkseen. Tilanne on tällä hetkellä kriittinen ja siksi esitetään toimenpiteitä, joilla on heti välitön vaikutus yhtiön kassaan. Ne olisivat myös vähiten byrokratiaa aiheuttava ratkaisu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?