Bujoilu on kasvava trendi ympäri maailmaa

Bullet Journal –kalenterin tekemisessä alkuun pääsee muutamalla tarvikkeella. Ideaparkin Sinellissä järjestettiin kalenterin tekemisen esittely.

Bullet Journalin ideana on askarrella juuri omannäköinen, käyttökelpoinen kalenteri. Tähän tarvitaan joko tyhjä vihko tai Bullet Journal –kalenteripohja. Viikko- ja kuukausinäkymät ovat yleensä pohjissa valmiina ja niihin on jätetty tilaa omille tarroille ja koristeille. Mukana on myös tyhjiä sivuja, joita voi hyödyntää vaikkapa omien tavoitteiden seuraamiseen. Näin päämäärät ja pyrkimykset ovat näkyvillä helposti ja tämä taas kannustaa ne toteuttamaan. Bujoissa on lisäksi usein myös tasku, jonne voi laittaa tarroja ja post it –lappuja.

Trackerit ovat yksi iso osa Bullet Journal –kalentereita. Ne ovat niin sanottuja tilastoja, joita tehdään esimerkiksi unien määrästä, kalenterin omistajan lukemista kirjoista, syödyistä herkuista tai harrastukseen käytetystä ajasta.

– Itse askarreltu kalenteri innostaa suunnittelemaan ja kirjaamaan tapahtumia ja pitämään elämää järjestyksessä, kertoo esittelyn pitänyt Noora Hietanen. –Bullet Journal on hyvä tapa toteuttaa itseään ja siitä jää kiva muisto, josta on mukava katsella menneiden kuukausien tapahtumia, hän lisää.

Bujoilu on lähtenyt liikkeelle maailmalla vuonna 2013 ja vasta viimeisen vuoden aikana siitä on kunnolla tullut trendi myös Suomessa –etenkin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.

Bujoilusta on ladattu You Tubeen suuri määrä videoita, joissa annetaan erilaisia vinkkejä kalenterin tekemiseen. Videoiden myötä myös tarrojen ja kuvioteippien suosio on kasvanut. Alkuun pääsee kuitenkin jo pelkällä vihkolla, muutamalla kynällä ja bujoilumielellä.

Teksti ja kuva: Senja Kääriäinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?