Lempääläisiltä kysytään uudesta kirjastosta – Tammikuussa avattavassa kirjastossa voi tehdä muutakin kuin lainata kirjoja

Lempäälä kerää tietoa kirjastopalveluista. Lempäälä-talon uusi kirjasto avataan tammikuussa 2021, ja kuntalaisia pyydetään nyt kertomaan muun muassa, mitä kirjaston palveluita he käyttävät tai haluaisivat käyttää.

Kysely löytyy kunnan nettisivuilta ja siihen voi vastata 15. toukokuuta asti.

Uusi kirjasto on liki kolme kertaa entistä tilavampi, ja kirjasto varustetaan uudella kalustolla ja tekniikalla. Kokoelmia sekä tiloja työskentelyyn, opiskeluun ja oleskeluun sijoitetaan kolmeen kerrokseen. Kirjastosta löytyy lisäksi esimerkiksi soitto- ja kuuntelunhuone, hiljainen tila, satuhuone pienimmille, pelihuone, välipalakeittiö, sekä näyttely- ja tapahtumatila.

Lempäälän kunta on myös päättänyt, että pääkirjastossa voi asioida omatoimisesti. Omatoimiasiakas pääsee kulkukortilla kirjastoon myös silloin kun henkilökuntaa ei ole paikalla.

Kysely on päätösten vaikutusten ennakkoarviointia. Ennakkoarvioinnissa tarkastellaan, kuinka erilaiset kirjaston palveluita ja kirjastoverkkoa koskevat päätökset vaikuttaisivat kuntalaisiin, kunnan organisaatioon ja henkilöstöön, talouteen sekä ympäristöön.

Kyselyn koonti välitetään sivistyslautakunnalle.

 

Lue lisää:

Nyt myös ruumiinkulttuuria Lempäälä-taloon – Kuntosali kirjaston ja kahvilan kaveriksi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?