Kouluissa palataan lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen – Lempäälä ja Vesilahti tiedottavat järjestelyistä keskiviikkona

Kouluissa palataan lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Lempäälän ja Vesilahden opetuspalveluissa on tiistaina 5. toukokuuta laadittu ohjeistuksia ja suunniteltu käytännön järjestelyjä lähiopetukseen palaamiseksi.

Lempäälä ja Vesilahti aikovat tiedottaa huoltajille keskiviikkona, millaisin järjestelyin kouluissa palataan lähiopetukseen.

Vesilahden sivistysjohtaja Mika Seppänen kertoo, että Vesilahdessa oppivelvollisuusikäisten oppilaiden opetuksessa ja lisäopetuksessa palataan kaikkien vuosiluokkien osalta lähiopetukseen.

– Rajoitusten purkaminen merkitsee sitä, että varhaiskasvatuksessa ja perusopetuslaissa tarkoitetussa opetuksessa ja toiminnassa aletaan kaikilta osin noudattaa normaaliolojen lainsäädäntöä 14. toukokuuta lukien, hän vahvistaa.

– Olemme parhaillaan suunnittelemassa käytännön järjestelyitä, joissa huomioidaan hygieniavaatimusten noudattaminen ja lähikontaktien välttäminen sekä muut turvallisuuteen liittyvät asiat. Näistä järjestelyistä ja esimerkiksi oppilaiden poissaolokäytänteistä tiedotetaan huoltajia keskiviikkona 6. toukokuuta. Samalla esi- ja perusopetuksen huoltajilta kartoitetaan oppilaan läsnäoloa kahden viimeisen viikon osalta, Seppänen kertoo.

 

Lempäälän kunta ohjeistaa, että mikäli lapsi tai hänen läheisensä kuuluu lääketieteelliseen riskiryhmään, asiasta kannattaa keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Lääkäri arvioi yksilöllisesti aiempien tutkimus- ja seurantatietojen perusteella, aiheuttaako lapsen tai läheisen sairaus suurentuneen riskin vaikeaan koronavirustautiin.

Mikäli huoltaja päättää omaehtoisesta poissaolosta, se tulee anoa koulun ohjeiden mukaan. Tällöin huoltaja vastaa oppivelvollisuuden toteutumisesta poissaolon aikana.

 

 

Lue lisää:

Etäkoulu jatkuu toukokuun puoliväliin – Hakkarin yläkoulu saa lempääläisperheeltä kiitosta etäopetusjärjestelyistä: ”Joutokäyntiä ei ole ollut yhtään”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?