”Ehkä tämä havahduttaa, että emme palaa normaaliin” – Sivistysjohtaja Nina Lehtinen painottaa ohjeiden noudattamista Moision koulun koronatapauksen johdosta

Ohjeiden noudattaminen on tärkeää, sivistysjohtaja Nina Lehtinen muistuttaa.

Moision koulussa todettiin torstaina 7. toukokuuta covid19-tartunta. Sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoo, että kunnan sivistyspalvelut sai tiedon tartunnasta aamupäivällä ja ryhtyi heti toimenpiteisiin tapauksen johdosta. Altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

– Ryhdyimme heti toimenpiteisiin. Tartuntatautilääkäri vastasi heti alusta lähtien terveydenhoidollisista toimenpiteistä ja toimenpiteiden vaiheista ohjeiden mukaan. Yhteistyössä eri palvelualueiden kanssa laadimme suunnitelmat koulukäynnin turvaamiseksi, Lehtinen sanoo.

Koulussa on ollut lähiopetuksessa 52 oppilasta ja 25 henkilökunnan jäsentä. Osa on altistunut tartunnalle.

– Jos näin voi sanoa, niin onni onnettomuudessa oli, että koulu on väljässä tilassa. Tapaus sattui isossa koulussa, mutta vaikutti pieneen määrään ihmisiä, Nina Lehtinen toteaa.

 

Oppilaat palaavat Suomen hallituksen päätöksellä 14. toukokuuta kouluihin lähiopetukseen. Näin myös Moisiossa. Koulun toiminta jatkuu tartunnasta huolimatta ennallaan.

– Noudatamme lainsäädäntöä ja opetus jatkuu. Oppilaat voivat turvallisin mielin tulla kouluun, Lehtinen rauhoittelee.

Nina Lehtinen korostaa ohjeiden noudattamisen tärkeyttä.

– Toivon, että kaikki ovat vastuullisia asiassa. Olemme laatineet yhtenäiset ohjeet kouluille viruksen leviämisen estämiseksi ja niitä tulisi noudattaa, hän painottaa.

– Ehkä tämä tapaus havahduttaa, että emme palaa normaaliin. Maassamme on yhä poikkeustila.

Lue lisää:

Viitisentoista henkilöä altistui Moision koululla covid19-virukselle – ”Jäljitystyö on tehty ja kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä”

Moision koulussa on todettu koronavirustartunta – Koulussa on ollut lähiopetuksessa 52 oppilasta ja 25 henkilökunnan jäsentä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?