”Puutarhakaupunkikylää hehkutetaan, enemmän kyllä tulee muinainen DDR mieleen” – Kerrostalokorttelisuunnitelmista on kunnan palauteseinällä iloittu ja huolestuttu

Birgitan kirkko kuvassa vasemmalla ja uusi keskustakortteli yläosassa. Kunnan sivuilla on sähköinen palauteseinä, johon Asemakorttelin kaavaehdotuksesta voi antaa palautetta.

Lempäälän rautatieaseman ympäristöä aiotaan tiivistää. Rautatieaseman ja Pyhän Birgitan kirkon väliselle alueelle suunnitellaan kerrostaloja sekä asuin-, liike- ja toimistorakennuksia.

Nykyiset kunnanvirastorakennukset aiotaan purkaa ja tilalle rakentaa taloja, joiden  kerrosluvut vaihtelevat kuuden ja kahdentoista välillä.

Hanketta perustellaan sillä, että Lempäälän keskustan alueella on tarvetta asuntotuotannolle, palveluille sekä liike-ja työtiloille.

Asukasmäärä alueella kasvaisi arviolta noin 320 uudella asukkaalla. Kunta arvioi, että ikäjakauma keskustan uusissa kerrostaloissa painottuisi iäkkäiden ohella 20–29 vuotiaisiin. Lempäälän kanssa hankkeessa ovat mukana Pirkan opiskelija-asunnot oy ja X-Group Oy.

 

Asemakorttelin kaavaehdotus on nähtävillä vielä perjantain 15. toukokuuta. Kunnan verkkosivuillla on mahdollisuus sanoa mielipiteensä asemakorttelihankkeesta palauteseinällä. Flinga-sovelluksessa ihmiset voivat lyhyesti kirjoittaa eri värisiin ”lappuihin” mielipiteensä suunnitelmista.

Palauteseinällä hanketta on jo kommentoitu muun muassa seuraavasti:

 

”Onnistunut kaava. Hienoa, että tuodaan opiskelijat keskustaan hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Hienosti saatu haastava paikka hallintaan.”

”Minusta ei ole hyvä ajatus ”modernisoida” historiallista keskustaa joksikin Hervannan kaltaiseksi suurten talojen loukuksi. Katsokaa vaikka Pälkänettä, kuinka hienosti siellä on vanhat talot säilytetty, uutta rakennettu pieteetillä vähän sivuun. Lempäälässä riittää maata. Ei ole mitään järkeä pyrkiä kasaamaan kaikkea päällekkäin Lempoisiin.”

”Eipä tällä suunnitelmalla paljoa yhteistä korulauseisen Nova Lempäälä -suunnitelman kanssa ole. Aika paljon saa mielikuvitusta käyttää, että tuosta pikkukaupunkimaista viihtyisyyttä löytyy. Puutarhakaupunkikylää hehkutetaan, enemmän kyllä tulee muinainen DDR mieleen. Kommenttini tarkoitus ei ole millään lailla vastustaa kehitystä, mutta joku suhteellisuudentaju olisi paikallaan.

”Hyvän näköistä. Eipä tätä nykyistä keskustaa millään huonommaksi saa. Hyvin erikoisia nämä kommentit Kouvolasta, Hervannasta tai jopa DDR:stä. Taitavat ko. vastaajat elää muualla kuin Lempäälässä.”

”Paljon kivetystä, betonia ja asfalttia. Kuvissa olevien kuvitelmien mukaan ihmiset istuvat betonirappusilla (haloo!). Muutama puu, hiukan vihreää ruohonlaikkua siellä täällä. Tiivis ja korkea keskustakortteli muistuttaa slummia. Tässä ei ole edetty ihmisten viihtyvyys edellä korulauseista huolimatta. Kanavan alue uhrattiin rakentamiseen puiston ja ulkoilun kehittämisen sijasta. Keskustasta kivi/asfaltti-erämaa?”

 

Lue lisää:

Valtuutetut hyväksyivät Hiiroksentien kaavamuutoksen, mutta osa pitkin hampain – ”Toimenpiteet ovat olleet riittämättömiä”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?