Pirkanmaan Osuuskauppa työllistää ennätysmäärän kesätyöntekijöitä

Kesän korvalla tilanne näyttää kesätyöntekijöiden kannalta hyvältä. Kevään aikana sovittuja kesätyöpaikkoja ei ole jouduttu perumaan, vaan paikkoja on pystytty tarjoamaan jopa enemmän kuin edellisvuonna, kerrotaan Pirkanmaan Osuuskaupasta. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan Osuuskaupan myymälät ja ravintolat ovat saamassa kaivattua lisäapua kesäkuukausien ajaksi. Kesätyöpaikka on varmistettu kaikkiaan 550 henkilölle, mikä on sata henkilöä enemmän kuin viime kesänä. Osa kesätyöpaikan saaneista haastateltiin kasvotusten jo helmikuussa ja myöhemmin rekrytoitujen haastatteluissa hyödynnettiin videotekniikkaa. Ensimmäisten kesäpestien oli määrä alkaa jo huhtikuussa, mutta alkamisajankohtaa jouduttiin siirtämään.

− Osaa kesätyöntekijöiden aloituksista jouduttiin siirtämään, koska ravintolat menivät poikkeusoloista johtuen kiinni, emmekä voineet ottaa kesätyöntekijöitä perehtymään uuteen työhön. Osa näistä kesätyöntekijöistä työllistyi kaupan tehtäviin ja loput aloittavat työt ravintoloissa viimeistään kesäkuussa, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja Sari Pelli.

Pirkanmaan Osuuskauppa on työllistänyt aikaisempina vuosina kesätyöntekijöiden lisäksi useita satoja Tutustu ja tienaa ‑harjoittelijoita. Tutustu ja tienaa -harjoitteluun otetaan 14–17-vuotiaita nuoria, jotka työskentelevät kahden viikon ajan erilaisissa kaupan ja ravintolan avustavissa tehtävissä. Ennen koronapandemian alkua Osuuskaupalle ehti tulla satapäin hakemuksia, mutta harjoittelu päätettiin vastuullisuussyistä perua.

− Toivomme, että innokkaita harjoittelijahakijoita on myös ensi keväänä. Nyt kriisiaikana kaikkein nuorimpien koululaisten palkkaaminen ei ole meistä vastuullista. Myymälöidemme arki on tehostetun hygienian ja erikoistoimien vuoksi koko tulevan kesän poikkeuksellista, emmekä välttämättä voi taata sellaista tukea nuorimmille työntekijöille, joka olisi poikkeusaikana tarpeen, Sari selventää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?