Kesäajan leikkikenttätoiminta toteutuu Lempäälässä poikkeusoloista huolimatta

Leikkikenttäohjaajien varustekassit valmiina toimintaa varten. Kuva: Risto Tuominen

Kolmisen kuukautta sitten helmikuulla nuoret ottivat yhteyttä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lempäälän yhdistyksen toimijoihin tiedustellen mahdollisuutta työllistyä leikkikenttäohjaajiksi kesän leikkikenttätoimintaan. Lähes kaikki 11 ohjaajaa saatiin valituksi maaliskuun alkuun mennessä, nuoret olivat mielissään työllistymisestään ja yhdistysväki helpottuneita, kun kesää varten työntekijät olivat valittuna.

Mutta sitten pian Suomi olikin mukana maailmalaajuisessa koronakriisissä, jonka seurauksena maamme on ollut poikkeuslain määräämien tiukkojen rajoitusten piirissä toukokuun puoliväliin asti. Reilu pari viikkoa sitten yhdistys sai ohjeet ja luvan kesäajan toiminnan järjestämiseen – yhdistys saattoi päästää nuoret kesätöihin.

 

Nyt MLL:n Lempäälän yhdistyksen perinteinen leikkikenttätoiminta on käynnissä kymmenellä leikkikentällä ympäri kuntaa.

Toiminnan tarkoituksena on tarjota 6–12-vuotiaille lapsille mahdollisuus viettää aikaa yhdessä muiden lasten kanssa erilaisten pelien, leikkien sekä mukavan yhdessäolon muodossa. Toiminnallisen yhdessäolon lisäksi kohokohtina ovat evästauot sekä rauhallinen yhdessäolo lasten ja ohjaajien kesken.

Leikkikenttätoiminnan tavoitteena on alusta asti ollut tarjota tukea lapsiperheille heti koulujen lukuvuoden päättymisen jälkeen, kun huoltajat ovat vielä työssä ennen kesälomiensa alkua.

Leikkikenttätoimintaa on kymmenellä leikkikentällä kahdesti viikossa kello 10-13 maanantaista torstaihin kesäkuun ajan sekä elokuun ensimmäisen viikon. Leikkikenttäohjaajatyöparit jakavat päivät aina kahden leikkikentän välillä. Viime kesänä toimintaan osallistui reilut 300 lasta.

 

Tänä kesänä leikkikenttätoiminnassa on otettu huomioon voimassa olevat koronarajoitukset. Koska kentillä ei ole käsienpesumahdollisuutta, käytössä ovat käsidesit. Käsidesiä käytetään leikkikentälle tullessa sekä sieltä lähtiessä ja aina ennen evästaukoa.

Leikkikenttätoimintaan ei voi osallistua flunssaoireisena. Ohje koskee sekä lapsia että leikkikenttäohjaajia. Leikkikentillä pyritään mahdollisuuksien mukaan toimimaan pienissä ryhmissä.

Lapsia varten on valmistumassa animaatiovideo YouTubeen kertomaan heille kuvallisin keinoin korona-ajan vielä voimassa olevista rajoituksista leikkikenttätoiminnassa.

 

Tärkeänä osana leikkikenttätoiminnan toteutuksessa ovat leikkikenttäkassit, jotka sisältävät leikkikentälle sopivia välineitä: pelejä, palloja, hyppynaruja. Lionsklubi Lempäälän ladyt lahjoittivat 1 500 euroa Mannerheimin lastensuojeluliiton Lempäälän yhdistykselle leikkikenttätoiminnan leikkikenttäkassien sisällön uusimiseen.

– Lahjoituksesta on iloa lempääläläisille lapsille moneksi vuodeksi. Yhdistys ottaa kiitollisena lahjoituksen vastaan, sanovat Erja Isotalo, Elina Haapaniemi ja Risto Tuominen MLL:n Lempäälän yhdistyksestä.

Lempäälän kunta on vuosittain tukenut avustuksella leikkikenttätoimintaa. Tämän vuoden mahdollisesta avustuksesta ei yhdistyksellä ole tällä hetkellä vielä tietoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?