Kesäpöydän kruunaa piña colada -juustokakku – Täydellinen kesäherkku kookoksen ja ananaksen ystävälle

Tämä kesäinen kakku johdattaa ajatukset Havaijille. Kuva: Samuli Ainasvuori

Piña colada -juustokakku on täydellinen kesäherkku jokaiselle kookoksen ja ananaksen ystävälle.

– Raikas ananasmousse tasoittaa ihanasti makean kookoksen makua ja maut vievät syöjän makumatkalle suoraan Havaijille, kuvailee reseptin laatinut lempääläinen Samuli Ainasvuori ja vakuuttaa, että kakku on lisäksi helppo tehdä.

 

Piña colada -juustokakku

Resepti: Samuli Ainasvuori, Instagram @kakkukunkku

Raaka-aineet 20–22cm vuokaan:

Pohja:

200 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte 1:

4 dl kookoskermaa
150 g mascarponejuustoa

½–1 dl sokeria
4 liivatelehteä

Täyte 2:

3 dl vispikermaa
150 g mascarponejuustoa
1,5 prk ananasmurskaa
½–1 dl sokeria
2 limen mehu
5 liivatelehteä
(keltaista elintarvikeväriä)

Valmistusohje:

Pohja:

Murskaa dominokeksit ja lisää joukkoon sula voi. Painele seos öljytyn ja tomusokeroidun vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Täyte 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5–7 minuutin ajaksi. Vatkaa kookoskerma löysäksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon mascarpone ja sokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen.
Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa noin tunnin.

Täyte 2:

Laita liivatelehdet likoamaan 5–7 minuutiksi.
Soseuta ananasmurska. Voit myös jättää muutamia isompia paloja joukkoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Kiehauta ananassose, limemehu ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon liivatelehdet.
Lisää kermavaahtoon mascarpone.
Lisää jäähtynyt ananassoseseos vaahtoon ja kääntele täyte sekaisin.
Kaada seos vähän jähmettyneen kookostäytteen päälle ja anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Nauti!

 

Kuka on Samuli Ainasvuori?

  • Samuli Ainasvuori on 15-vuotias lempääläinen leivontaharrastaja. Hän valmistaa kakkuja tilauksesta ja julkaisee kuvia leipomuksistaan Instagramissa nimellä Kakkukunkku.
  • Ainasvuori oli mukana syksyllä esitetyn Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman viidennellä kaudella, jossa 12 leipuria otti toisistaan mittaa niin teknistä taitoa kuin luovuutta vaatineissa leivontatehtävissä.
Kuva: Katariina Rannaste

 

Samulin aiempia reseptejä:

Kakkukunkun keittiöstä: Helppo ja täydellinen vadelmajuustokakku

Televisiossa kilpaa leiponut Samuli Ainasvuori kehittää nyt omia reseptejä – Nuorukainen loihtii upeita ja haastavia leipomuksia Halin uudella leivontapalstalla