Kierrättäjille kunniaa maailman ympäristöpäivänä

Ympäristöpalkinnon vuosimallia 2020 saajat ompelija Pirjo Saarinen ja suutari Juha Lehtimäki Lysyn puheenjohtaja Tapani Länsirinteen etäkäteltävänä.

Lempäälän Ympäristönsuojeluyhdistys ry. jakoi tämän vuoden ympäristödiplomit lempääläisille yksityisyrittäjille ompelija Pirjo Saariselle ja suutari Juha Lehtimäelle Myllyrannan tapahtumapuiston reunassa olevan ”Maailman tammi” -puun juurella.

Lysyn puheenjohtaja Tapani Länsirinne kiitti puheessaan palkittuja heidän pitkäaikaisesta toiminnastaan käytettyjen kulutustavaroiden vaatteiden ja jalkineiden korjaajina. Molemmat ovat antaneet jo vuosien ajan uuden elämän käytössä kuluneille vaatteille ja jalkineille tehden niistä uudenveroisia, kauniita ja kestäviä tuotteita korjaten ja muokaten niitä uuteen käyttöön.

– Tämän korona-ajan ”talousviisaiden” huolena tuntuu olevan kansalaisten puute uskaltaa kuluttaa. Meidän tulisi kuitenkin muistaa, että kulutus ei ole vain uuden ostamista. Aina vain uutta ostamalla tuhlaamme. Käyttökelpoisen tavaran korjaaminen säästää luonnonvaroja lapsillemme ja tuleville sukupolville. Tällainen taloudenpito on kestävämpää – sanovat ”talousviisaat” mitä vain, Länsirinne totesi puheessaan palkituille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?